fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Scholarhio – Første måltid i Athen

Scholarhio i Athen

Poul havde en overnatning i Athen i starten af ugen, så jeg greb muligheden for at komme lidt væk fra varmen i Dubai og tog med ham på arbejde. Vi var kun i Athen 2 dage, men det var lige, hvad jeg havde brug for. Grækenland er fantastisk om sommeren, specielt ude på øerne, men Athen er bestemt heller ikke værst. Det var Pouls første tur til Athen, og med så kort tid til rådighed, gjaldt det om at prioritere rigtigt. Vi prioriterede mad og Akropolis.

Vores hotel var tæt på Plaka, som er et historisk område lige ved foden af Akropolis. Det er også et område med mange turister, og jeg kunne huske, at jeg havde spist på nogle ret dårlige restauranter, sidst jeg var i Athen. Det er dog efterhånden 16 år siden (yikes!), og da havde jeg kun en gammel guidebog og min intuition at gå efter med hensyn til spisesteder. Denne gang gav en hurtig søgning på Google mig al den information jeg behøvede for at træffe et kvalificeret valg. Jeg ved, at jeg har sagt det før, men er det ikke utroligt så meget enklere det er blevet at rejse nu hvor vi har dataroaming og gode blogs?

På bloggen Athens Walker læste jeg om en restaurant ved navn Scholarhio, og selvom indlægget var fra 2011, blev jeg hurtigt overbevist om, at det var der, vi skulle spise frokost.

Ved første øjekast så Scholarhio ud som de fleste andre restauranter i Plaka, for størsteparten af gæsterne var turister, og menuen var på engelsk. Dog viste det sig til min store glæde, at maden var rigtig god. Personalet var oprigtigt venlige, og virkede ikke så turisttrætte, som man ellers kunne forvente, her et godt stykke inde i højsæsonen.

Poul og jeg var sultne, så vi bestilte alle de græske retter, vi havde glædet os til, plus et par ekstra, just in case: Græsk salat, tzatziki, moussaka, taramasalata (dip med rogn), keftedes (græske frikadeller) og saganaki (friturestegt ost). Det hele smagte fantastisk, bortset fra brødet, som var lidt tørt, men da vi kun brugte det til at skovle tzatziki og taramasalata ind i munden med, gjorde det ikke så meget.

Efter frokosten tog vi op og besøgte Akropolis, og det kan I læse om her

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.