fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dating i Dubai – Fra en mands perspektiv

JBR Beach, Dubai

Folk fra hele verden kommer til Dubai for at bo og arbejde, og mange af Dubais expats er i 20erne eller 30erne og single. På trods af det, så kan dating i Dubai hurtigt føles som en ørkenvandring, og det kan være både svært og dyrt at møde den eneste ene. Her fortæller min ven om dating i Dubai fra en mands perspektiv:

Dating i Dubai

I Dubai er 75% af indbyggerne mænd, og denne ubalance i kønsfordelingen påvirker i høj grad datingscenen hernede. Mange kommer desuden fra lande med et ret traditionelt kønsrollemønster, og i kombination med det store overskud af mænd betyder det blandt andet, at man som mand forventes at gøre en større indsats for at få en date, og at det desuden altid forventes at manden betaler.

På trods af at man i princip kan date folk fra hele verden i Dubai, foretrækker mange at date folk med samme baggrund og kultur som dem selv, og man ser tydeligt hvordan mange danskere for eksempel kun hænger ud med andre danskere, som de møder i lukkede Facebook-grupper som kun er for danskere. Jeg tror der findes Facebookgrupper for de fleste nationaliteter hernede, og det er en oplagt måde at møde nye venner eller kærester fra sit hjemland på. 

Tør man bevæge sig udenfor sin flok af landsmænd (og kvinder) finder man hurtigt ud af, at der er et vist datinghierarki hernede. Som skandinavisk mand har man forholdsvist let ved at møde piger, da mange har en forestilling om at vi er ret langt fremme med hensyn til ligestilling mellem kønnene og at vi desuden er veluddannede og opfører os ordentligt. Derudover har de fleste vesteuropæere i Dubai også ret velbetalte job.

På Tinder skriver folk tit lige ud hvilke nationaliteter de vil date, og hvilke nationaliteter de absolut ikke vil date, og jeg har set mange profiler, hvor der står ”no Indians or Pakistanis” som noget af det første. Det er ret normalt at folk med lavere løn bor 6-7 personer i den samme lille lejlighed, så mange på Tinder skriver også, at man kun skal kontakte dem hvis man har sit eget sted at bo.

Hvad koster det at date i Dubai?

Som mand er det dyrt at date i Dubai, lige meget hvor man er fra. Mange kvinder i Dubai kommer fra lande hvor de er vant til at manden betaler alt, og efter lidt tid med sus og dus under ørkensolen bliver de fleste folk ret materialistiske. I Dubai er det fx almindeligt også udenfor datingverdenen, at man som noget af det første bliver spurgt om hvilket job man har, hvilket område man bor i og hvilken bil man kører i, -alt sammen med det formål at få skudt sig ind på hvor meget folk tjener. En ven har også fortalt mig om en pige, der skrev på Tinder, at man ikke skulle skrive til hende, hvis man fløj economy class.

I Danmark er det jo ok, hvis man tager cyklen og mødes på den restaurant hvor man skal ud at spise, men i Dubai forventer pigerne at man enten kommer forbi i en dyr bil og henter dem, eller at man sender en Uber. Man behøver selvfølgelig ikke at gå ud at spise på første date, men vil man vise at man er seriøs, så forventes det at man inviterer på middag og vin på en ordentlig restaurant ret hurtigt i forløbet. Man bruger typisk omkring 700-1000AED på sådan en date, men det kan også blive meget dyrere. Jeg var engang ude med en pige som valgte en flaske vin til 800AED på menuen og noget dyrt mad, da vi var ude at spise på en af hotelrestauranterne i JBR. ”Så bliver det vel dåsetun for mig resten af måneden” tænkte jeg.

Hvor skal man gå i byen hvis man vil møde piger i Dubai?

Det er sjældent jeg går i byen for at møde piger, for det er dyrt som mand at gå i byen i Dubai. På mere fancy natklubber som fx Cavalli Club ser man primært libanesiske mænd og vestlige kvinder, mens jeg har hørt at der i gamle Dubai er klubber, hvor der kun kommer indere samt karaokeklubber, hvor det primært er filippinere der går ud.

Hvis jeg skulle anbefale et sted at gå i byen for at møde piger, så ville det være Sho Cho på Dubai Marine Resort. De har nemlig cabin crew nights, hvor stewardesserne fra Emirates og Fly Dubai får gratis drinks. De cabin crew som jeg har mødt har alle været virkelig søde og veluddannede piger, af den slags man gerne vil være kærester med, men som ellers kan være rigtig svære at finde i Dubai.

Min værste date i Dubai

Jeg havde chattet med en pige på Tinder og vi havde aftalt at vi skulle mødes i Festival City og sammen finde et sted at gå ud at spise. På Tinder er der mange, der photoshopper deres profilbilleder, men med hende her var det helt ekstremt! Da jeg kom til den plads, hvor vi havde aftalt at mødes, var der ingen, der lignede hende, så jeg måtte ringe til hendes telefon for at finde hende. Det viste sig at hun stod lige i nærheden, men hun så slet ikke ud som på sit profilbillede. “Hvordan f….. kommer jeg lige ud af det her” tænkte jeg.

Selvom man ikke ligner en fotomodel, kan man jo sagtens være en sød og rar person, men føler man et behov for at photoshoppe sit profilbillede til uigenkendelighed så siger det altså en hel del om hvordan man er. Vi gik en lille tur, og jeg fik så opdigtet en historie om, at jeg havde fået et nødopkald fra mit arbejde og desværre ikke kunne spise middag med hende, og så bestilte jeg en Uber til hende og skyndte mig hjem. Hele den her kultur med at man skal prøve at være noget man ikke er, tror jeg er meget typisk for Dubai, ikke kun med hensyn til dating. Hvor vi i Danmark har Janteloven og ikke skal tro at vi er noget, er det hernede stik modsat; der skal helst smøres så tykt på som muligt og man får let indtrykket, at man ikke dur som man er. Det er rigtig synd.  

Det bedste sted for en date i Dubai

Et rigtig godt sted for dates er Jetty Lounge på One&Only Royal Mirage. Der er stille og fredeligt og man sidder ud mod vandet. Jetty Lounge ligger på stranden men stadigvæk i byen, og man har både udsigt ud mod Palmen samt til skyskraberne i Marinaen. De spiller loungemusik i baggrunden, men det er ikke for højt, og hele atmosfæren er sådan at man får lyst til at snakke og lære hinanden at kende.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.