fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dubai Guide: Hvad skal man se i Dubai?

Dubai Creek - Hvad skal man se i Dubai?

Hvad skal man se i Dubai? Det er et af de hyppigste spørgsmål jeg får fra jer, så her er min liste over de ting, jeg synes man skal se, hvis man besøger Dubai. Jeg har kun taget de allerstørste seværdigheder med, og I vil sikkert kunne finde næsten identiske lister på mange andre sider, men man skal jo starte et sted. Man vil kunne nå at se det meste på listen på en dag eller to, så jeg er også gået i gang med at skrive på en guide til lidt anderledes ting at se, hvis man har mere tid til rådighed i Dubai.

Dubai Creek, Souks og Bastakiya

Området omkring Dubai Creek er meget anderledes end resten af Dubai. Her finder man stadigvæk en snert af, hvordan byen så ud inden alle skyskraberne og motorvejene, og selvom de 3 souks (Spice Souk, Gold Souk og Textile Souk) ikke engang er 100 år gamle, er de blevet restaureret til at se ud som om de har ligget der i 1000 år.

Her kan man købe alt mellem himmel og jord, men der fokus på guld og krydderier på Deira-siden og tekstiler på Bur Dubai siden. Man krydser lettest Dubai Creek ved at tage en abra, og turen med de traditionelle små både koster kun 1 AED. På Bur Dubai siden finder man også det historiske distrikt Bastakiya, som nok er et af de smukkeste steder i byen.

> Mit blogindlæg om Dubai Creek

Burj Khalifa - Seværdigheder i Dubai

Burj Khalifa og Dubai Mall

Verdens største bygning, Burj Khalifa, ligger lige foran verdens største shopping mall, så der er ingen undskyldning for ikke at besøge dem begge to. Hvis man vil op i Burj Khalifa kan man bestille billetter online inden man tager af sted, så man er sikker på, at der er plads på det tidspunkt man har tænkt sig at aflægge BK et besøg. Man kan vælge mellem billetter til 124. Og 125. etage eller billetter, der også inkluderer 148. etage. Billetterne med adgang til 148. Etage er over dobbelt så dyre, så der har jeg ikke været oppe, men jeg skal hilse og sige at udsigten fra 124. etage bestemt heller ikke er at kimse ad. Er man ikke så meget for højder, kan man også nøjes med at betragte det imponerende bygningsværk nedefra.

Foran Burj Khalifa er der en kunstig sø med springvand, der danser i takt til musikken hver aften. Tidsplan for springvandsshow: Eftermiddagsshow: Alle dage undtagen fredag 13:00 og 13:30, fredag: 13:30 og 14:00, Aftenshow: Hver halve time 18:00-23:00. Man har allerbedst udsigt til springvandene, hvis man er hurtig og får en af pladserne oppe på den lille bro der forer over til Souk Al Bahar.

> Mit blogindlæg om Burj Khalifa

Ørkensafari i Dubai

En dag i ørkenen

Ørkenen ligger kun en kort køretur udenfor byen, men det føles som om man er på en anden planet. Der er sand så langt øjet rækker, og ingen kunstige øer eller høje bygninger kan hamle op med den naturlige skønhed, man finder derude. De fleste udflugter inkluderer aktiviteter i form af kamelridning, dune-bashing (vild sandkørsel i jeep) og frokost samt forfriskninger, men kvaliteten varierer og ikke alle arrangører har lov til at køre ind i Dubai Desert Conservation Reserve, som er der, man vil hen.

> Mit blogindlæg om dengang jeg var på ørkensafari med mine forældre

Madinat Jumeirah - Hvad skal man se i Dubai?

Madinat Jumeirah

Nogle vil måske synes at det er lidt fake, med sådan et nyt område, der er bygget til at se gammelt ud, men jeg synes at resultatet er ret vellykket. Ja, der er mange turister, og ja, det er megadyrt at shoppe i souken, men det er stadigvæk et af de steder, jeg altid anbefaler. Kanalerne og de flotte ”gamle” bygninger gør sig rigtig godt på billeder og området har et fint udvalg af både restauranter og barer. Madinat Jumeirah er allerflottest om aftenen, hvor man fx kan bestille bord på en af restauranterne med udsigt til Burj Al Arab.

JBR - Dubai

JBR

Stranden ved JBR er nok den mest populære strand i Dubai. Lige ned til stranden, henne ved Hilton, ligger The Beach som er et udendørs shoppingcenter, og det er der, det hele sker. Shoppingen er dog bedre mange andre steder i byen, men derimod er udbuddet af restauranter rigtig godt. De fleste af dem er dog franchises af internationale kæder, så har du altid drømt om at prøve ShakeShack eller Cheesecake Factory, så har du chancen her. Vær dog opmærksom på at ingen af restauranterne på The Beach serverer alkohol. Torsdag og fredag aften er JBR et populært sted at cruise rundt i bil, og her kan man i løbet af få timer se flere sportsbiler end de fleste gør i løbet af et helt liv.

Dubai Marina

Dubai Marina

Jeg var lige ved at glemme Dubai Marina. Det er her jeg bor, så jeg er nok blevet lidt blind for hvor fint et område, det faktisk er. Stå af metroen ved Damac Properties (eller bed taxien om at sætte dig af ved ”Marina Walk roundabout”), så er du lige i smørhullet. Det er denne del af Marinaen som er mest interessant, og det siger jeg ikke kun, fordi jeg bor der. Man kan også tage sporvognen til Marina Mall og starte der.

Flamingoer i Dubai

Flamingoerne i Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

Ok, nogle af jer  vil nok ikke være enige i at flamingoerne er et must-see i Dubai, men jeg er helt vild med de langbenede lyserøde fugle, så derfor er de med. Er du ikke en ligeså stor flamingofan som jeg er, så kan du dog slette dette punkt.

> Læs mit blogindlæg om flamingoerne i Ras Al Khor

Her er nogle af mine Dubai-videoer:

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.