fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dubai: Korean BBQ Brunch på Namu

Korean BBQ Brunch at Namu, V Hotel Habtoor City Dubai

Namu är numera permanent stängt men om ni är sugna på koreansk mat kan jag rekommendera Sonamu på Asiana Hotel i Deira.


När Trine var i Dubai träffade vi Pia, Peter och Meg till Koreansk BBQ Brunch på Namu. Jag hade ätit på Namu tidigare, så jag visste att deras koreanska mat är bra, men jag hade aldrig provat deras BBQ Brunch, som jag tror att de lanserade tidigare i år.

Namu ligger på en av de övre våningarna i V Hotel i Habtoor City, så man har en riktigt fin utsikt över den nya Business Bay Creek även om det inte ännu finns så mycket att se, eftersom de fortfarande jobbar på att bygga klart denna delen av staden.

BBQ Brunch på Namu kör efter en fast meny, så vi behövde inte fundera på vad vi skulle beställa men kunde i stället prata om vad som hade hänt sedan senast, medan de olika rätterna anlände till vårt bord. Först fick vi edamame, kimbap (koreanska makirullar), stekt bläckfisk och en sallad, och sedan var det dags för barbecue.

Köttet och fisken blev grillat i köket, inte vid bordet, vilket är bra om man ska ut på stan efter middagen och inte vill att kläderna luktar Korean BBQ Brunch. Fast en av de sakerna jag verkligen gillar med korean bbq är, att man sitter runt bordet och grillar sitt eget kött i doften från grillen. Det grillade köttet på Namu smakade dock riktigt bra och det fanns gott om mat.

Efter ett tag började vi dock undra varför det inte fanns kimchi bland al mat vi hade fått, så vi frågade servitören och han berättade för oss att kimchi inte ingick i deras Korean BBQ Brunch. Vi sa att vi gärna skulle betala extra om vi bara kunde få den efterlängtade kimchi, men servitören berättade att han hade frågat i köket och att de hade sagt åt honom att Namu inte serverar kimchi alls på dagarna med Korean BBQ Brunch. Vi tyckte att det var mycket konstigt (hur kan man inte servera kimchi på en koreansk restaurang?!?) så vi fortsatte klaga på kimchi-situationen och slutligen fick vi kimchi! Ett stort tack till vår servitör, som jag tror spelade en stor roll i att kommunicera kimchi-nödläget som härskade vid vårt bord till köket.


Namu, V Hotel, Habtoor City, Dubai

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.