fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dubai: Tteokbokki og fried rice – Koreansk mad med Shinae

Koreansk mad med Shinae

Jeg er adopteret fra Korea, og jeg kom til Danmark, da jeg var 3 måneder gammel. Jeg er opvokset i Jylland sammen med min søster Trine, som også er adopteret, og mine forældre. Danmark har en lang historie hvad angår internationale adoptioner, og hvis man ser en koreaner på min alder, er der nok stor chance for at han eller hun er adopteret fra Korea ligesom mig.

Gennem hele min opvækst, har jeg altid følt mig dansk. De få gange de andre børn i skolen vovede at drille mig med mit asiatiske ophav, gik min søster og jeg sammen om at uddele bøllebank, og så blev der ikke snakket mere om det. Faktisk var det ikke før jeg flyttede til Dubai, at jeg for alvor mærkede, at der blev stillet spørgsmålstegn ved min danskhed. I denne del af verden er internationale adoptioner ikke noget, man kender til, hverken blandt de lokale, eller blandt hovedparten af de nationaliteter, der bor hernede. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har forsøgt at forklare alt det her adoptions-halløj til fremmede, der slet ikke kan forstå, hvordan og hvorfor, den slags går til. Spørgsmålene er mange, og spænder vidt og bredt. Hvorfor taler jeg ikke koreansk?  Savner jeg Korea? Savner mine ”rigtige” forældre mig ikke?  På et tidspunkt indså jeg, at det var enklere bare at sige, at jeg var koreansk.

Dubai er en rigtig smeltedigel, og en af de gode ting ved at flytte herned har været, at jeg har fået mulighed for at møde nogle ”rigtige” koreanere. En af dem er Shinae, som jeg har mødtes med flere gange. Hun er rigtig flink og har lært mig en masse om Korea. Da hun foreslog, at vi skulle prøve at lave koreansk mad sammen, var jeg derfor fyr og flamme.

En af mine koreanske yndlingsretter er tteokbokki, som er en spicy ret med en slags tykke koreanske rice cakes, så den besluttede vi os for at prøve at lave. Vi brugte opskriften på www.maangchi.com (fantastisk side med koreanske opskrifter) og resultatet blev faktisk ret godt. Ingredienserne købte vi i 1004, som er et koreansk supermarked i Al Barsha. Jeg havde aldrig hørt om butikken før, men ifølge Shinae er det stedet, hvor koreanere i Dubai handler ind.

Det er uden tvivl den bedste koreanske butik, jeg har besøgt i Dubai, og de har alt hvad man behøver for at lave autentisk koreansk mad. De solgte også friske rice cakes, så dem købte vi også nogle af, i stedet for at forsøge at lave dem selv.

Jeg er lige begyndt at videoblogge på YouTube (med mig foran kameraet, yikes!), så vores lille madlavningseventyr skulle selvfølgelig dokumenteres. Her er videoen:

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.