fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dubai Marina: Saarangaa Bhojan Shala – God och billig vegetarisk restaurang

Saarangaa Bhojan Shala, Indian Vegetarian Restaurant in Dubai Marina

Dubai har ett enormt urval av indiska, vegetariska restauranger, vilket gör det lätt att äta mindre kött. Häromdagen fick jag reda på att en av de bästa, Saarangaa Bhojan Shala, finns bara några minuters promenad från där jag bor. Restaurangen har ofta dykt upp på GoogleMaps när jag har sökt efter vegetariska rstauranger i Dubai Marina, men från utsidan ser den lite tråkig ut ut, så det var inte förrän några dagar sedan, att jag äntligen gick dit.

Det första som slog mig var hur rent det var. Personalen hade alla handskar och masker, och varannat bord var blockerat så att restaurangens gäster inte satt för nära varandra. De kollade också temperatur när vi gik in, och vi blev erbjudit handsprit. Jag tror inte det är ett myndighetskrav, men dessa dagar är det verkligen en uppskattad detalj.

Det finns många olika rätter att välja mellan på menyn, så om man inte riktigt vet vad man är sugen på, kan det verka ganska överväldigande. Var inte rädd att be personalen om råd, för de är mycket hjälpsamma och lyckades bland annat styra bort oss från de alltför kryddiga rätterna.

Jag är vanligtvis inte särskilt förtjust i indisk-kinesisk fusionsmat, men Paneer Manchurian på Saarangaa Bhojan Shala är verkligen bra. Det finns en version med och utan sås (ta den med sås) och spicy eller non-spicy (jag valde non-spicy). Vi fick också thali (olika sorters smårätter och pickles) och en lunchmeny, samt en mango lassi (yoghurtdryck), som serverades med en liten tallrik med färsk frukt och smakade sött och gott.

Några av er frågade mig på Instagram varför det finns så många indiska vegetariska restauranger i Dubai? Det korta svaret är, att det finns riktigt många expats från Indien i Dubai. Många människor i Indien är vegetarianer av religiösa skäl, så mycket av den goda vegetariska mat är en integrerad del av det indiska köket.

Uppdatering: Jag beställde mat hem från Saarangaa Bhojan Shala idag, och det var lika bra som det vi fick i restaurangen. Jag beställde direkt från deras hemsida, och även om det kanske inte är den vackraste hemsida i världen, så fungerade det bra med beställningen och maten kom snabbt.


Saarangaa Bhojan Shala, Marina Pearl Building GF, Dubai Marina

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.