fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dubai: Miyoshi – En koreansk frisörsalong i Dubai

Miyoshi, Korean hair salon, Dubai

Undrar ni vart koreanerna i Dubai går och klipper sig? Det gjorde jag, för alla mina koreanska vänner här i Dubai har fantastiskt hår, och det visade sig att de alla går till samma frisörsalong, Miyoshi, som ligger inne i Golden Tulip i Tecom.

Miyoshi är en koreansk skönhetssalong och de flesta, som jobbar där är från Korea. När du bokar kan du själv välja vilken frisör du vill ha. Shinae rekommenderade Mario, så jag bokade min första klippning på Miyoshi hos honom.

Mario är från Korea, och heter egentligen något annat på koreanska, men som de flesta koreaner har han också tagit ett engelsk namn som är enklare att uttala och komma ihåg. Han har tidigare arbetat i Australien och Kina, så han talar engelska bra. Jag sa till honom att jag skulle vilja ha den nya typen av uppklippt frisyr, som alla koreanerna har, och jag visade honom ett kort på Shinae för att säkra mig att vi var överens om stilen. Vi bestämde oss för att prova en lätt och luftig, mellanlång, mjuk uppklippning, och om jag var nöjd med den stilen, kunde vi ta ut svängarna även mer nästa gången.

Besöket tog runt 45 minuter inklusive hårtvätt. Hårtvätt ingår hos de flesta frisörer i Dubai, men det är tyvärr inte alltid fallet i Danmark, så jag tänkte, att jag skulle understryka för mina danska läsare att de 100AED, som jag betalade för klippningen, var inklusive tvätt, vilket gör det super billigt jämfört med klippningar i Danmark.

Frisyren kräver inte så mycket att styla, vilket är viktigt för mig, för om jag behöver spendera för mycket tid på morgonen med att föna och sätta håret, brukar det sluta med att jag bara gör en hästsvans i stället. Frisyren har en inbyggd volym och lätthet, så jag kan bara trilla ut sängen på morgonen, borsta håret lite grann och ta i lite setting spray, och så är jag redo.

Uppdatering 1: Shinae rekommenderade Mario, men en annan kompis klippte sig hos Julie, och hon skulle också vara riktigt bra.

Uppdatering 2: En koreansk kompis går inte till Miyoshi utan till en salong i Oud Metha, som heter Korean Beauty Salon. De ska också vara väldigt duktiga, och deras permanent är billigare än Miyoshia, så om du är i det området och vill prova på en koreansk klippning, da kanske den salongen är värt att titta förbi.


Miyoshi, Golden Tulip Media Hotel (ej att förväxla med Golden Tulip Hotel i Al Barsha), Barsha Heights, Tecom, Dubai. Tel: 04 448 9898

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.