fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Dubai: Ras Al Khor Wildlife Sanctuary – Flamingoer i Dubai

Flamingoer i Ras Al khor

Jeg har tidligere lagt mærke til flamingoerne ude i Ras Al Khor, når Poul og jeg har været i IKEA, men jeg har altid troet, at de bare var på gennemrejse. Dog læste jeg forleden på Helen’s blog, at de lyserøde fugle faktisk bor permanent i Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, som er et stort vådområde ved Dubai Creek.

Jeg synes flamingoer er nogle super sjove skabninger, så jeg måtte selvfølgelig ud og se nærmere på Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Jeg havnede ved en fejl først ved Mangrove Hide ved Gate 1, som ligger på Ras Al Khor Road. Sikkerhedsvagten dernede var vist ikke vant til, at der plejede at komme nogle forbi, så han var meget snakkesalig og ville gerne fortælle mig om de fugle, der plejede at hænge ud i hans område. Dog måtte han til sidst tilstå, at flamingoerne holdt til ovre ved Gate 2 i Flamingo Hide på Al Ain Road, så efter at have takket for informationen kørte jeg derned i stedet.

Det er gratis at besøge Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, så man kunne sagtens forvente, at der ville være fyldt med turister nede ved Flamingo Hide, men der var ikke andre end mig og en anden sikkerhedsvagt. Han havde dog travlt med sin telefon, så jeg fik ikke samme hjertelige velkomst, som ovre ved Mangrove Hide.

Vagten ved Gate 1 havde fortalt mig, at fodringstiderne for flamingoerne er kl 10:00 og kl. 16:00 hver dag med lidt margin til begge sider. Flamingoerne møder dog op i god tid, så hvis man vil se de smukke dyr uforstyrret, kan det anbefales at komme tidligt. Så kan man samtidig sikre sig en god plads til når fodringen går i gang.

Jeg var der kl. 9:40, så jeg kunne nyde udsigten i ro og mag i 20 minutter. Klokken 10 var freden dog forbi, for der ankom 2 turistbusser fyldt med kinesere, og hold op hvor de larmede. Der blev skubbet og mast, og jeg blev op til flere gange nødt til at bede dem om at holde deres selfie-stænger for sig selv (og ude af mine ører).

Kunne have været fint, hvis ham sikkerhedsvagten så til, at de regler, der var skiltet med flere steder, og som blandt andet påbyder folk at være stille, rent faktisk blev overholdt.

Bortset fra det var Flamingo Hide dog en rigtig god oplevelse. Mange af Dubais andre turistattraktioner kan føles ret iscenesatte, så det var dejligt forfriskende at se hvor basic Ras Al Khor Wildlife Sanctuary har valgt at gøre tingene. Udover sikkerhedsvagten inde i skuret, var der ikke noget personale tilstede, og souvenirshops og andre pestilenser glimrede også ved deres fravær. Er man flamingo-fan ligesom mig, så er Flamingo Hide derfor helt sikkert et besøg værd.

Kører man ud selv skal man være opmærksom på, at der kun er 4 parkeringspladser. Det var ikke noget problem da jeg var der, men var jeg kommet samtidig med busserne, ville der ikke have været plads til mig.

Jeg har set at nogle af tourbusserne gør stop ved Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, hvilket ville være en praktisk og billig måde at få set de flamingoer på. Med reference til de kinesiske turister nævnt tidligere, tror jeg dog, at man får en bedre oplevelse, hvis man tager en taxi eller en Uber derud og kommer i god tid inden fodringen. Alt afhængigt af hvor i byen man befinder sig, burde det koste 30-60AED pr vej. 

Jeg har set at nogle af tourbusserne gør stop ved Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, hvilket ville være en praktisk og billig måde at få set de flamingoer på. Med reference til de kinesiske turister nævnt tidligere, tror jeg dog, at man får en bedre oplevelse, hvis man tager en taxi eller en Uber derud og kommer i god tid inden fodringen. Alt afhængigt af hvor i byen man befinder sig, burde det koste 30-60AED pr vej. 

Fodringstid er kl. 10:00 og kl. 16:00 (oplyst af sikkerhedsvagten). Fredag er der lukket for besøgende. 

Man sidder i et skur, hvor man kan åbne vinduerne, så der er fri udsigt til flamingoerne. Jeg tror der var omkring 10 meter hen til dem, som kom tættest på. Ras Al Khor Wildlife Sanctuary Website >>

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.