fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Elia – En græsk restaurant i Dubai

Elia, græsk restaurant i Dubai

Dubai Marina er et dejligt sted at bo, men fordi man har det meste inden for gangafstand, er det let at glemme, at der også er et Dubai på den anden side af Mall of the Emirates.

I løbet af de sidste par år er jeg blevet mere og mere doven med hensyn til at udforske andre områder i Dubai, så da Hanna forleden spurgte, om Poul og jeg ville med på den græske restaurant Elia i Bur Dubai, var jeg derfor skeptisk. Græsk mad? Ja! Sheikh Zayed Road-trafik? Nej! Til sidst vandt mine græske cravings dog, og Poul og jeg kørte af sted mod Elia.

Elia ligger i Mankhool, som er et område i Bur Dubai tæt på Dubai Creek. Det tog os 45 minutter og en Jay-Z playliste at komme frem, men det var heldigvis køreturen værd.

Maden var rigtig god, og restauranten var smukt indrettet. Den mindede mig faktisk på mange måder om Mythos i JLT, som jeg er helt vild med, og som jeg tidligere har skrevet om. Bordene ude på den overdækkede terrasse var de bedste, men da rygning var tilladt derude, besluttede vi os for at holde os indendørs.

Vi bestilte nogle forretter til deling, og de var alle sammen lækre. Fetaen på Elia var dog overraskende mild, og smagte lidt som den danske ”feta” lavet på komælk. Nu gør Elia dog meget for at markedsføre sig som autentisk græsk restaurant, så jeg kan ikke forestille mig, at de har lavet sådan en substitution?

Til hovedret fik jeg Gemista (peberfrugt og tomat fyldt med ris), og det smagte også rigtig godt, men det var desserten, som endte med at stjæle showet. Jeg havde bestilt Loukoumades, som er små dejkugler, som man spiser med honning eller sirup. Den arabiske modsvarighed hedder Luqaimat, men i Danmark er æbleskiver nok det tætteste man kommer. De er friturestegte, så de er sprøde udenpå og bløde indeni, og Elias Loukoumades var intet mindre end fantastiske! Jeg fortryder stadigvæk, at vi ikke bestilte en ekstra portion til at spise på vejen hjem i bilen.


Elia, Majestic City Retreat Hotel – Al Mankhool Rd – Dubai 

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.