fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Emirates Airbus 380: Första klass från Dubai till New York JFK

Emirates Airbus 380 First Class suite

Förra året kollade jag mitt Skywards-konto för första gången på fem år och insåg att jag hade 200 000 Skywards miles att spendera. Några av dem gick ut samma år, så what to do, what to do? Jag bokade en biljett på första klass till New York.

När man reser First Class med Emirates ingår privatchaufför i biljettpriset, så jag blev upphämtad av en stor svart bil innan avresan . Jag hade bokat transporten tidigt, så jag hade tillräckligt med tid att njuta av First Class Lounge, som var en upplevelse i sig själv, men mer om det i ett annat blogginlägg.

Låt oss istället spola framåt i tiden till avresan och min 3A-fönstersvit. Ja, en svit, inte bara ett säte! Efter take-off kan man stänga dörrarna, så man har sitt egen litet rum, komplett med en tv, mini-bar och snack-korg. Och gissa vad jag hittade i korgen? Lakrids by Johan Bülow! Favoritsorten med salted caramel.

Det fanns också en jättevacker necessär från Bvlgari. Innehållet var i stort sett detsamma som vad man får på Business Class, så man fick Bvlgari’s parfymerade kroppslotion och ansiktskräm, en liten borste, en spegel, servetter och en parfymerad våtservett. Dessutom hade First Class-kitet en liten flaska Bvlgari eau de cologne och läppbalsam.

I First Class serveras maten när man känner för det, så när man är hungrig är det bara att beställa vad man vill från a la carte-menyn. Jag hade ätit så mycket i loungen att jag var halvvägs i food coma när jag gick ombord på planet, och det krävdes en 3-timmars tupplur innan jag kunde så mycket som tänka på att äta middag. Vid den tiden var det mörkt ute, så mina bilder gör inte maten mycket rättvisa, men här är vad jag hade:

Först fick jag kanapéer med grillad hjortkött, rökt lax och ädelost på pepparkaka följt av kaviar med hackad lök, ägg, gräddfil och citron. Sedan följde hummer och räkor till förrätt och kingfish (vet inte vad det heter på svenska, kungsfisk?) till huvudrätt. Fisken var torr, men allt annat var läckert. Till dessert valde jag deras sticky date pudding, som jag tidigare har smakat på Business, och som smakar fantastisk.

På Emirates serverar de Veuve Clicquot på Business Class, men på First är bubblorna från Dom Pérignon. Jag har ju alltid lärt mig att man inte bör blanda olika typer av alkohol, så jag drack enbart champagne under hela resan. Jag tror nästan jag drack en hel flaska på egen hand, men det var ju också en 14-timmar lång flygning:)

I Emirates First Class kan man ta en dusch ombord, och naturligtvis var jag tvungen att prova det. Badrummet är enormt och det finns alla möjliga skönhetsprodukter och bekvämligheter man behöver så man slipper ta med sina egna. Dock får man max ha på duschen i 5 minuter, så att vattnet räcker till alla, och det finns en timer inne i duschen så man kan kolla hur mycket tid som finns kvar.

Tiden flög, bokstavligen talat, och plötsligt var vi i New York. Jag hade lätt kunnat stanna lite längre i min svit, men utanför vänta New York och min chaufför, och en stor svart Mercedes såg till att denna fantastiska resa fick ett stiligt slut.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.