fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

En guide til de bedste koreanske restauranter i New York

Hanjan, the best Korean restaurant in NYC

Koreansk mad har længe været superhot i New York og der er åbnet mange nye restauranter. Med så mange valgmuligheder kan det være svært at overskue, hvor man skal starte, så jeg har spurgt min veninde April, som oprindeligt er fra Seoul, om hun ikke kunne fortælle os hvilke koreanske restauranter i New York, som hun synes er allerbedst lige nu:

Samwon Garden Korean BBQ

Koreatown ligger lige i hjertet af Manhattan, så det er let at komme dertil, og området er meget populært blandt turister. Maden i Koreatown er dog ofte ret vestlig og ikke særlig autentisk, men der er visse undtagelser. En af dem er Samwon Garden Korean BBQ, som er en koreansk restaurant fra Seoul. Restauranten har lige åbnet en filial i Koreatown, og den er meget populær blandt koreanere. Navnet til trods serverer Samwon Garden Korean BBQ også almindelig koreansk mad, og altså kke kun Korean BBQ, og deres frokosttilbud er også rigtig gode.

Samwon Garden Korean BBQ, 37 W 32nd St, Koreatown, New York

Her name is Han

Maden på Her Name is Han er autentisk koreansk og meget traditionel, men omgivelserne er super cool og vældigt meget New York. Virkelig god mad

Her name is Han, 17 E 31st St, Midtown, New York

Take 31

Take 31 er en koreansk izakaya. Den ligger lige ved siden af Her Name is Han, og de to steder har også den samme ejer. Koreanere drikekr sjældent uden også at spise noget, og på Take 31 serverer de lige den slags mad, som man har lyst til sammen med sin øl/soju/makgeolli. På tale om makgeolli, så er Take 31 kendt for deres særlige versioner med frugtsmag af den traditionelle koreanske risvin.

Take 31, 15 E 31st St, Midtown, New York

On

On er et rigtig godt sted, hvis man har lyst til koreansk hotpot. For de af jer, der ikke har hørt om koreansk hotpot, så kan jeg fortælle, at det nok minder mest om japansk sukiyaki.  Man kommer alle de rå ingredienser i gryden for derefter at tilsætte suppen og lade det hele koge sammen i gryden, der står på en kogeplade på bordet. On har samme ejer som Take 31 og Her Name is Han.

On, 110 Madison Avenue, NoMad, New York

Hanjan

Hanjan er den koreanske restaurant i New York som jeg allerbedst kan lide. Hanjan er noget dyrere end de andre restauranter jeg har nævnt, men maden er virkelig god og autentisk, og restauranten er bare så hyggelig.

Hanjan, 36 W 26th St, Flatiron District, New York

Atoboy

på Atoboy får man moderne koreansk fusionsmad når det er allerbedst. Er det bare mig eller bliver Atoboy bare bedre og bedre med tiden? Om aftenen kan man få en 3-retters menu for $46 hvilket jeg synes er en rigtig god pris.

Atoboy, 43 E 28th St, NoMad, New York

Oiji

Oiji er en moderne koreansk restaurant i East Village. Den er ekstremt populær lige nu, så uanset hvornår man kommer forbi er der er altid fuldstændigt fyldt. Prøv deres Honey Butter Chips, som er desserten alle snakker om:)

Oiji, 119 1st Avenue, East Village, New York

Jeg ved godt det skulle handle om restauranter på Manhattan, men jeg syntes også lige at jeg ville nævne, at man finder det mest autentiske koreanske mad i Murray Hill i Flushing, Queens. Mange steder er menukortet kun på koreansk og personalet snakker ikke meget engelsk, så det kan være lidt af en udfordring, hvis man ikke taler koreansk.

Hvad er på min to-do-liste?

Jeg vil rigtig gerne prøve David Chang’s nye restaurant Kāwi. På trods af at David Chang har koreanske rødder, er Kāwi hans første rigtigt koreanske restaurant, og jeg har hørt at den skulle være rigtig god.


Min veninde April i New York City

April er oprindeligt fra Seoul, men hun har boet de sidste 19 år i New York City, så hun kan med rette kalde sig en rigtig newyorker. Hun har dog ikke glemt sin kærlighed til det koreanske køkken, og er der nogen, der har styr på hvad der sker på den koreanske del af New Yorks restaurantscene, så er det hende. Vi har kendt hinanden siden 2017, og sammen har vi spist os igennem rigtig mange af New Yorks restauranter. Vores middage ender ofte med drinks bagefter, og det bliver gerne whisky eller bourbon ud på de små timer (en fælles favorit er Carnegie Club, hvor man også kan få sig en cigar).
Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.