fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $40 (otherwise shipping is $5). 

Hong Kong: Afternoon tea på Café 103 på Ritz-Carlton

Afternoon tea at Café 103, the Ritz-Carlton, Hong Kong

På min sista dag i Hong Kong regnade det hela dagen. Jag checkade ut från hotellet vid middagstid, men min flygning var inte förrän sent på kvällen, och min ursprungliga plan om att gå en promenad längs vattnet verkade inte så attraktiv längre, så istället ringde jag Ritz-Carlton i Hong Kong och bokade bord för afternoon tea på Café 103.

Jag fick et bord långt ifrån fönstren, så även om jag befann mig på 103:e våningen hade jag inte riktigt någon utsikt. Istället gav personalen mig olika magasiner, som jag kunde bläddra i.

Förutom vyn (eller bristen på samma) var det en riktigt bra afternoon tea. Först skulle jag välja vilket te jag ville ha, och det var svårare än det låter med så många olika sorter att välja mellan. Efter att ha frågat servitören, som visade sig vara lite av ett te-proff, bestämde jag mig slutligen för Sakura Sakura-teet, som var ett grönt te med körsbärsblommor och en mild, blommig smak.

Ritz-Carlton i Hong Kong är känd för at samarbeta med kockar och olika gourmet-märken om att skapa afternoon tea-menyn. När jag var där, var afternoon tea-menyn i samarbete med lyx-godismärket Sugarfina (känd för vingummi-björnar med alkohol), och en av desserterna jag fick var en champagnekräm med jordgubbar och en champagne-vingummibjörn. Det smakade jättegott och jag kunde lätt ha ätit fler 🙂

Det var ett trevligt sätt att tillbringa en eftermiddag, men nästa gång ska jag försöka få ett bord med bättre utsikt. Jag kollade runt lite online, och det verkar som att The Lounge & Bar, som ligger på 102:e våningen och som också serverar eftermiddagste, har flera bord med utsikt, så det är kanske ett bättre alternativ. Annars finns det alltid Ozone, som är den vackra baren på 118:e våningen på Ritz-Carlton.


Café 103, International Commerce Centre (ICC), 103/F The Ritz-Carlton Hong Kong, 1 Austin Rd W, West Kowloon, Hong Kong

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, restaurants and things to do in New York City

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.