fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Hvor skal man bo i Dubai?

Dubai Marina

Hvor man skal bo i Dubai, afhænger i høj grad af hvilke planer man har for sin ferie. Sol og strand? Mad og shopping? Fest natten lang? Dubai har områder der passer de fleste preferencer og pengepunge.

De fleste hoteller i Dubai har en pool, men har man tænkt sig at ligge på stranden det meste af ferien, skal man overveje at booke et af de resorts, der ligger lige ved vandet og har privat strand. De er tit dyrere end hoteller længere væk fra stranden, men så har de også faciliteter som solsenge, bar og omklædningsrum til hotellets gæster, som man ellers må betale ekstra for på beach clubs og Dubais offentlige strande.

Vil man spare penge på transport, skal man kigge efter et hotel i nærheden af en metrostation. Metroen kører til de fleste større seværdigheder, og det er billigt at komme rundt sammenlignet med Uber/Careem eller taxi, som hurtigt løber op.

Her er en liste over nogle af de mest kendte områder i Dubai:

JBR & Dubai Marina

JBR og Dubai Marina er der man skal bo, hvis man vil man have stranden i gangafstand. En håndfuld af hotellerne på JBR har semi-privat strand, men selv hvis man vælger et hotel uden strand, har man den populære offentlige strand, JBR Beach, lige i nærheden. Leje af solstole og parasoller er ret dyrt, men klarer man sig fint med at ligge på sit håndklæde i sandet, kan man også det.

Dubai Marina ligger på den anden side af JBR (væk fra stranden), og det er her man finder Marina Mall, som er et hyggeligt shoppingcenter med et begrænset, men ganske udmærket, udvalg af butikker. Dubai Marina er en lille smule mindre turistet end JBR, og atmosfæren i begge nabolag er ret afslappet og emmer af ferie og resortliv.

Der er rigeligt af både barer, restauranter og beach clubs i området. Der er også et godt udvalg af hyggelige caféer, hvor man kan spise morgenmad eller få sig en kop eftermiddagskaffe. Det eneste området mangler er de rigtig store natklubber, som Dubai ellers er så kendt for, så hvis clubbing står højt på din liste, er Downtown nok et bedre valg.

Denne del af Dubai er en af de få områder, hvor man klare sig udmærket uden bil eller taxi. Man kan gå rundt til det meste, eller tage sporvognen, som er forbundet med metroen.

Nøgleord: Sol og strand, afslappet atmosfære, turistet, dyrt

JLT

JLT ligger lige ovre på den anden side af SZR (Sheikh Zayed Road, den store motorvej, der går gennem Dubai), og der er flere gangbroer, som forbinder JLT med Dubai Marina. Både hoteller og restauranter er væsentligt billigere end ovre på den anden side af SZR, så det er et godt sted at bo, hvis man vil have Marina-oplevelsen til reduceret pris. Området plejede primært at være kontorbygninger, og det kunne godt være lidt dødt efter mørkets frembrud. De seneste år er der dog kommet flere lejlighedsbygninger, og der er åbnet rigtig mange gode restauranter, hvilket har gjort JLT til lidt af en foodie-magnet, og mange expats fra Marinaen krydser gerne SZR for at gå ud at spise i JLT. Turister ser man derimod ikke så meget til, men det er nok noget de fleste synes er positivt. Der er også en del barer og restauranter med alkoholservering i JLT, men er man en rigtig partyløve er JLT nok lidt kedeligt.

Nøgleord: Marinaoplevelse til reduceret pris, godt for foodies, expatområde, stille og fredeligt

Palm Jumeirah

Hvis sol og strand i luksuriøse omgivelser har førsteprioritet, så skal man bo på Palmen. De fleste hoteller har flere restauranter, pool og privatstrand, så man må lede længe efter en grund til at forlade hotellet i løbet af ferien. Der er en del områder, som er egnet til fodgængere, som fx. Al Ittihad Park, som ligger som en stille oase under sporvognen der løber langs stammen af The Palm, og det nye livlige The Pointe område, hvor man finder restauranter, shopping og springvandsshow om aftenen. Det er dog dyrt at komme rundt mellem de forskellige områder på The Palm , og der ret langt til mange af seværdighederne i Dubai.

Nøgleord: Luksusresort, privat strand, stille og fredeligt

Al Barsha

Området omkring Mall of the Emirates er rigtig godt, hvis man vil bo forholdsvist billigt og centralt. Shoppingen i Mall of the Emirates (MoE, Dubais 2. største mall) er nok til at tilfredsstille selv et velvoksent shopping-gen, og både i MoE samt resten af området finder man et godt udvalg af restauranter i den billige ende af skalaen. Der er også mange billige skønhedssaloner i området, men natteliv er der til gengæld ikke så meget af. Bortset fra MoE er der heller ikke mange turister i området. Vil man til stranden tager man metroen ned til Dubai Marina, hvorfra man kan gå eller tage sporvognen til stranden. Al Barsha er et godt kompromis, for dem der gerne vil rejse lidt billigere uden at give afkald på noget, og ikke har noget imod at skulle bruge tid i metroen samt på gåben.

Nøgleord: Billigt, Mall of the Emirates, ikke turistet

Downtown/Business Bay/ DIFC

De 3 områder er efterhånden smeltet sammen til noget af det tætteste man kommer på et bycentrum, som vi kender det fra Danmark. Det er her man finder alle de fancy barer og dyre restauranter, samt Dubai Mall, som er verdens største shoppingcenter. DIFC Gate Village består af 10 skyskrabere forbundet med et fodgængerområde, og det er blevet lidt af et gå-i-byen centrum i Dubai, med nogle af byens mest populære barer og restauranter i gangafstand fra hinanden.

De fleste hoteller i området har pool, og mange af hotellerne tilbyder også shuttlebusser til stranden, men check hvad som gælder, inden du bestiller.

Nøgleord: Luksus og glamour, storbysatmosfære, fancy barer og restauranter, natklubber

Old Dubai – Deira & Bur Dubai

Det gamle område omkring Dubai Creek har fået sig en ansigtsløftning og nede til vandet er der anlagt et nyt område med restauranter og shopping. Det er et spændende område at besøge, men er man i Dubai for at opleve alt det nye og fancy og samtidig få lidt sol på maven på en beachclub, så er der nok andre områder som passer bedre. Vil man spise billig og god mad fra det sydlige Asien samt Nordafrika og Mellemøsten, er man dog kommet til det helt rigtige sted. Man skal dog være opmærksom på, at udbuddet af barer og restauranter med alkoholservering er meget begrænset sammenlignet med resten af byen, og området er primært egnet for dem, der gerne vil opleve den mere traditionelle version af Dubai.

Nøgleord: Gamle Dubai, autentisk, billigt

Al Garhoud

Området omkring lufthavnen er rigtig fint for dem, som er på kort visit i Dubai. Er man en vandhund bør man dog overveje andre alternativer, da det kun er de mest luksuriøse hoteller i området, som har en ordentlig pool, og en tur til stranden med Uber eller Careem kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. På det seneste er der åbnet flere gode restauranter på hotellerne i området så det er ikke et problem at finde et godt sted at spise, og der er også ret mange barer i området inklusive bargaderne i Irish Village og Century Village. men ellers skal man være klar til at tage Uber/Careem overalt da området ikke er særlig fodgængervenligt. Da de fleste af hotellerne ligger ret langt fra nærmeste metrostation, og da vejene i området ikke er særligt fodgængervenlige, kan området ikke anbefales, hvis man skal tilbringe mere end et par dage i Dubai og godt vil opleve andre dele af byen.

Nøgleord: Tæt på lufthavnen, godt for kort besøg

Sharjah

Sharjah dukker ofte op når man søger på hoteller i Dubai, men Sharjah er et andet emirat, og her er det ikke tilladt at hverken drikke eller indføre alkohol. Selvom hotellerne er meget billige, er det derfor ikke umiddelbart et område, jeg vil anbefale, med mindre man har det fint med ikke at kunne drikke alkohol på ferien.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.