fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

India Fashion Week Dubai 2014

India Fashion Week i Dubai

I fredags var jeg inviteret til India Fashion Week Dubai. Det hele foregik i Emirates Towers, som ligger lige ved siden af en metrostation, så jeg tog metroen derhen og undgik dermed Dubais frygtede fredagstrafik.

Jeg fulgtes med to af mine ældste Dubaivenner, Hanna og Pia, som jeg ikke havde set i flere måneder. Det var hyggeligt endelig at ses igen og høre, hvad de havde lavet i løbet af sommeren. På hjemmesiden stod der, at showet startede kl. 17:00, men ifølge invitationen skulle showet starte kl. 16:00, og da vi tænkte, at det var bedre at være på den sikre side og ikke risikere at komme løbende i sidste minut med svedpletter under armene, mødtes vi allerede i lobbyen kl. 15:45.

Her fandt vi ud af, at det hele var forsinket, så vi satte os hen i baren, hvor jeg fik hvad der let kunne være Dubais dyreste dåse-Pepsi, før vi gik ind i salen og fandt vores pladser og ventede yderligere over en time, før showet endelig gik i gang klokken 18:20. Er det mon det, man mener med ”fashionably late”?

Lige inden lyset blev dæmpet og indisk popmusik begyndte at brage ud af højtalerne gav Pia dog op og smuttede hjem til fredagsmiddag med familien. Jeg må indrømme, at jeg seriøst overvejede at gøre hende følge, da jeg på det tidspunkt var så sulten, at jeg kunne have spist stolene vi sad på, men jeg holdt ud, og det er jeg glad for..

Første på podiet var Ashima Leenas indiske brudekollektion. Modeller klædt i smukt draperede rober spankulerede ned af catwalken og begejstrede publikum med farverige kreationer læsset med guldbroderier. Kombinationen af tung brokade og florlette slør med guldkanter var henrivende, og denne kollektion var uden tvivl min favorit den aften.

Næste show var Sonya for Vemb. Hendes kollektion var mere nedtonet end Ashima Leenas, men jeg kunne rigtig godt lide de flatterende linjer og de flydende silhuetter.

Sonya for Vembs show blev efterfulgt af FAD Grad Show, som jeg havde glædet mig meget til at se. FAD International Academy er en af de mest prominente mode- og designskoler i Indien, og eleverne opfordres til at tilpasse deres designs til et globalt marked og ikke kun til hjemmemarkedet i Indien. Afgangselevernes kollektion var præget af ret stramme linjer krydret med rettidig leg med snit og farver, og det tøj, der blev vist kunne man udmærket forestille sig i butiksvinduerne til næste år.

Efter Fad Grad Show kom den kendte indiske herretøjsdesigner Deepak Shah og hans More Mischief mærke på banen. En fløjtespiller åbnede showet og ledsagede modellerne ned af catwalken til publikums store begejstring. Kollektionen flirtede med militæruniformstendenser, men de farvestrålende tekstiler og accessories såsom cashmeresjaler i shocking pink, var med til at gøre helhedsindtrykket hipt og meget tidsvarende. Jeg kunne let se Poul i en af de outfits der blev præsenteret (men er ikke helt sikker på, at Poul ville være enig).

Efter More Mischief-showet var klokken næsten 20:00, og selvom jeg virkelig gerne ville være blevet og se de sidste shows, for ikke at tale om efterfesten, så var jeg så sulten, at jeg var bange for, jeg ville hoppe op på catwalken og tage en bid af modellerne, hvis jeg ikke fik noget at spise, så jeg smuttede af sted mod metrostationen og Pouls hjemmelavede aftensmad. Det var en fascinerende aften, og jeg fik et indblik i en fortryllende verden, jeg ikke ved særlig meget om. Jeg nød hvert minut og sugede til mig af alle indtryk, før jeg måtte give efter for min sultne mave. Hvis bare jeg havde haft en Snickers med. En Snickers, en Snickers! Mit kongerige for en Snickers!

Læs mine blogindlæg om Fashion Forward Dubai og Arab Fashion Week, som er to af de største modeevents i Dubai.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.