fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Infused Water – Mina favoritrecept

Infused water with mango, mint and cucumber

Jag tycker ofta att det är svårt att få druckit tillräckligt med vatten under dagen, men efter att jag har börjat med infused water går det betydligt lättare. Infused Water (vet inte vad det heter på svenska, infuserad vatten låter ju bara löjligt) är vatten smaksatt med frukt, grönsaker och örter. Jag brukar göra en flaska infused water på morgonen och sedan fyller jag på med vatten på eftermiddagen så jag hinner dricka två flaskor per dag.

Hur mycket vatten du behöver dricka under dagen för att få i dig tillräckligt med vätska beror på individuella faktorer som hur aktiv du är och hur mycket vätska du får genom din kost, men för mig räcker det vanligtvis med 1,5-2 liter. För att undvika pesticidrester och andra otäcka saker i ditt vatten är det viktigt att du bara använder ekologiskt frukt och grönt. Om du inte har ekologisk frukt och grönt hemma, rekommenderar jag att du skalar ingredienserna.

Det finns ingen tvekan om att det är viktigt att hålla sig hydrerad genom att dricka tillräckligt med vatten, men däremot har infused waters påstådde detox-effekt ifrågasatts, eftersom man bara får i sig mycket lite av ingredienserna. Det finns alltså ingen orsak att fundera allt för mycket över vad du har i ditt infused water, och om du tycker att ingefära smakar som tvål, finns det därför inga skäl att ha i det från ett detox-perspektiv. Välj i stället ingredienser utifrån vad du tycker smakar bra, och vad du har hemma, och se i stället infused water som ett sätt att göra vatten godare och roligare att dricka.

Vet du ej vart du ska börja? Här är några av mina favoritrecept:

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.