fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Kalifornien: Aerobatics i Livermore – Pitts Special

Aerobatics at Attitude Aviation in Livermore, California

Det har nu gått mer än fem år sedan jag hade min sista flygning som airline pilot, och jag kan ärligt säga att jag inte har saknat det alls. Tidiga vintermorgnar i Finland med -20ºC och ett flygplan täckt av snö, sedan 4 legs (flygningar) fram och tillbaka, bara för att hamna någonstans i Norge. Tack, men nej tack. Jag har haft min del, det var en fantastisk upplevelse, men jag är klar med att flyga.

Fast nyligen hittade jag några gamla bilder från när jag gick en aerobatics-kurs på Attitude Aviation i Livermore, Kalifornien, och jag måste erkänna att jag för en kort stund längtade tillbaka till flygandet.

När jag gick min pilotutbildning var aerobatics-kursen en del av min CPL (Commercial Pilot License). Vi hade lite över en veckas träning i aerobatics, och syftet var att lära sig att hantera flygplanet i ovanliga situationer.

Naturligtvis fanns det också utrymme för att leka, så vi fick prova en mängd olika manövrar som Hammerheads och Cuban Eights tillsammans med en hel del spins, rolls och loops med en erfaren aerobatics-instruktör, Edward, på baksätet.

Jag flög först Citabria, men på slutet av kurset fick jag flyga Pitts Special, som är ett extremt potent aerobatics-flygplan. Jag hade så mycket kul och ville inte att lektionerna skulle ta slut trots att mitt huvud snurrade och mina ögon började göra ont efter att ha dragit så många negativa G.

Svårt att inte bli lite nostalgisk när jag tittar på bilderna och minns hur roligt vi hade. När jag blir gammal och rik (I wish!) skulle jag vilja flyga aerobatics som hobby ..

Attitude Aviation, 299 W Jack London Blvd, Livermore, CA

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.