fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Kung – Koreansk aftensmad i TECOM – Dubai

Kung, koreansk restaurant i Dubai
Bibimbap

Yikes hvilken travl uge! Trine og AC er begge to hernede lige nu, så der har været fuld fart på de sidste par dage, hvor de har travet Dubai tyndt med mig på slæb. I eftermiddags sendte jeg dem dog på stranden selv nogle timer, så jeg kunne få fred til at blogge ordne nogle vigtige sager.

Onsdag aften inden AC kom, mødtes Trine og jeg med Pia og hendes veninde Marie til koreansk middag på Kung i TECOM. Vi er alle 4 adopterede fra Korea, så vi blev budt velkommen på koreansk, da vi ankom til restauranten. Pia fik rablet nogle enkle koreanske høflighedsfraser af, så det tog et godt stykke tid, før de fandt ud af, at vi ikke var ”rigtige” koreanere.

Når jeg er ude efter lidt finere koreansk mad i lækre omgivelser, foretrækker jeg som I ved Sonamu, men for et mere casual måltid er Kung et udmærket alternativ.

Kung minder mig om de steder, vi plejede at tage hen og spise frokost, da jeg var i praktik i Korea. Menuen har billeder af alle retterne, og der er en ringklokke på bordet, som man kan trykke på, når man behøver service. Spisepindene er flade og af metal ligesom i Korea, så det kræver et vist håndelag at få maden transporteret fra tallerken til mund.

Vi bestilte følgende retter til deling:

Naengmyeon: Seje nudler i en kold suppe med isterninger i. Man klipper nudlerne i mindre stykker med en saks, for at gøre dem lidt lettere at spise, og man kan smage suppen til med lidt sennep eller eddike, hvis man vil. Det er en ret populær ret om sommeren i Korea, og det er også en af de koreanske retter, jeg synes allerbedst om. Den naengmyeon vi fik på Kung var helt perfekt.

Galbi: Oksespareribs marineret i en velsmagende, let sødlig sauce og serveret med ssamjang (en pasta avet af fermenterede bønner) og salatblade. Galbi er en af de ting, jeg typisk anbefaler til folk, der ellers er lidt skeptiske til koreansk mad, og jeg har endnu ikke mødt nogle, som ikke kunne lide det. På Kung var det kød vi fik både mørt og velsmagende, så vi endte med at bestille en portion til.

Bibimbap: Ris serveret med grøntsager og en rå æggeblomme, som man blander godt sammen med en ske eller med spisepindene. Bibimbap er en af den slags retter, som ikke udløser stående klapsalver og uhæmmet begejstring, men det smager godt og så er det ikke for stærkt (med mindre man tilsætter for meget red pepper paste). Desuden ser retten rigtig flot ud og så er det jo sjovt at blande det hele sammen.

Der er ikke gjort noget videre ud af indretningen på Kung (goddag bambusdekorationer og papirservietter), og rygning er tilladt ved alle bordene. Personalet er høflige men ikke udpræget venlige, og de små sideretter, banchan, bliver ikke fyldt op kontinuerligt, men kun, når man beder om det. Dette rykker dog ikke ved det faktum, at Kung nok er en af de mest autentisk koreanske restauranter i Dubai. Det er ganske enkelt her, koreanerne spiser, og når man har smagt deres mad, forstår man hvorfor.

Hvis man tager den ret afdæmpede service og de ikke videre æstetiske omgivelser i betragtning, vil nogle nok mene at Kung er en smule dyr. Portionerne er dog meget generøse og maden gennemgående god. Desuden ligger Kung kun nogle få metrostationer fra, hvor jeg bor, så når jeg skal have et hurtigt kimchi-fix, er det altid der, jeg går hen.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.