fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Los Angeles: Grand Central Market – Ett paradis för foodies

Grand Central Market, Los Angeles

Jag har varit i LA flera gånger, men det var först nyligen att jag fick upp ögonen för DTLA (Downtown LA). Trots att Downtown-hotell vanligtvis är både bra och prisvärda, har Downtown-området nämligen kämpat med sitt rykte om att vara mindre säkert än West Hollywood, Hollywood och Beverly Hills, som vanligtvis är där jag bor när jag är i LA.

Dessutom bodde Poul för några år sedan på ett Downtown-hotell med några kompisar från Danmark, och de hade en ganska skrämmande upplevelse med en gäng skumma killar som följde efter dem i bil och försökte fånga dem i en small gränd. Som tur var lyckades de inte och Poul och hans kompisar lyckades fly.

Mycket har hänt de senaste åren, och DTLA har gått från att vara ganska dött efter solnedgång till att vara riktigt levande och trevligt, och jag skulle inte längre tveka boka hotell i det området. Naturligtvis finns det fortfarande några mindre bra områden (jag hamnade av misstag mitt i Skid Row en natt, ej att rekommendera) men generellt sett känns det säkert.

En av mina favoritplatser i DTLA är Grand Central Market. Det har funnits där sedan 1917 och det är ett riktigt paradis för matälskare. Jämfört med Farmers Market (den vid The Grove), som också är en populär marknad i LA, verkar Grand Central Market större och mer autentiskt, och urvalet är definitivt bättre än på Farmers Market.

Det finns färsk frukt och grönsaker till salu till fyndpriser (såg 3 avokado för $ 1!) och doften av frisk frukt och grönt är ljuvlig. Hade jag en sådan marknad i närheten skulle man lätt kunde bli vegan. Åtminstone tills man blir infångad av doften från en av de mexikanska matboderna, och man tar allt tillbaka och beställer carnitas tacos:)

Grand Central Market, 317 S. Broadway, Downtown LA, Los Angeles

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.