fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Los Angeles: Morgenmad på Gjelina – Lemon Ricotta Pancakes

Morgenmad på Gjelina, Venice Beach

Morgenmaden på Gjelina på Abbot Kinney Boulevard er dyr, men god. Deres Lemon Ricotta Pancakes er nogle af de bedste pancakes ever made, og de helt sikkert både køreturen og pengene værd. Derudover er kaffen også ret perfekt. Men jeg drikker jo ikke kaffe? Jo! Faktisk blev jeg under USA-turen omvendt til fuldtidskaffedrikker.

Det er en forvandling, der har været længe undervejs, men efter at Poul og jeg besøgte nogle kick-ass caféer i New York, er jeg blevet hooked. Jeg drikker dog ikke kaffen helt sort men bestiller helst en latte eller en cappuccino. Dog har jeg skippet både sukker og karamelsirup, hvilket vist er et stort skridt i den rigtige retning.

Trine fik en tallerken med røget laks, gedeost og avocado. Det smagte lige så godt, som det ser ud, og det er en anden ting ved Gjelina: Alt på det sted skriger jo efter at blive Instagrammet, gør det ikke?

På Gjelina bliver der automatisk lagt 20% oveni regningen til drikkepenge, som bliver delt mellem alle medarbejdere. Det har jeg det sådan set fint med, selvom jeg rent generelt ikke forstår, hvorfor restauranter ikke bare betaler deres medarbejdere en ordentlig løn fra starten og i stedet lægger de 20% til priserne i menuen. Nogle hævder, at det er fordi det vil fratage den enkelte medarbejder incitamentet til at yde ekstra, men personligt lægger jeg altid 20% i USA, uanset om servicen har været god eller mindre god, og det tror jeg ikke, jeg er alene om. Som udefrakommende skal jeg selvfølgelig ikke pege fingre af et system, som mange vil hævde fungere aldeles udmærket. Dog forbeholder jeg mig retten til at undre mig over, hvorfor dygtige, faglærte medarbejdere skal være afhængige af hvilket humør gæsterne er i den pågældende dag, for at få den betaling de fortjener, og skulle være berettiget til, uanset hvad.

PS: Grunden til at Trine ser lidt muggen ud på billederne er ikke maden. Hun var lidt syg den dag, og derfor ikke specielt tilfreds med at storesøster slæbte hende hele vejen til Venice for at spise morgenmad.

> Læs om min aften på Gjelina med AC

Gjelina, 1429 Abbot Kinney Blvd, Venice Beach, Los Angeles

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.