fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

New York: Lamia’s Fish Market i East Village

Lamia's Fish Market in East Village, New York City

Förra veckan var jag och åt på Lamia’s fiskmarknad i East Village tillsammans med min kompis Alex. Det är NYC Restaurant Week just nu, så man får en 3-rätters middag för 42$ på de deltagande restaurangerna. Vissa erbjudanden är bättre än andra, så man får kolla menyn ordentligt innan man bokar bord.

Alex och jag kom dock snabbt överens om att menyn på Lamia’s såg bra ut, och en blick på den vanliga menyn avslöjade att Lamia’s också har mycket rimliga priser när det inte är Restaurant Week.

Lamia’s Fish Market är en av de vackraste restaurangerna jag har besökt i New York. Det känns som om man befinner sig i en förtrollad undervattensvärld bland sjöjungfrur och bläckfiskar. Och på tal om bläckfisk, så kunde jag inte låta bli att beställa grillad bläckfisk, när jag upptäckte den i den vanliga menyn. Jag älskar grillad bläckfisk, och bläckfisken på Lamia’s var helt perfekt.

Restaurant Week-menyn började med House Crudo och ostron, och det smakade jättegott. Vi hade båda beställt fish & chips till huvudrätt, och det smakade också bra, men fish & chips är bara för tung en maträtt för mig, så jag fick ta bort paneringen för att orka äta upp allt.

Restaurant Week-desserten var en varm äppelpaj med glass, som jag tyckte lät riktigt gott, men Alex hade hittat en choklad crème brûlée på den vanliga menyn, som han hellre skulle vilja ha, och som tur var fick han byta ut äppelpajen med crème brûléen i stället.

Det var en riktigt trevlig kväll och det var kul att träffa Alex igen. Vi hade mycket att prata om, så jag glömde helt att jag skulle fråga honom om hans favorit happy hour-ställen i Lower East Side. Alex är expert när det gäller happy hour i den delen av staden, och jag tyckte att det hade vara roligt att dela hans tips med er, men det får vänta tills nästa gången vi ses.


Lamia’s Fish Market, 47 Avenue B, East Village, New York

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.