fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

New York: Middag hos Ehsan och Elena i Midtown East

Elena's homemade soup
Elenas hemlagade soppa

Ehsan och Elena har precis flyttat till en ny lägenhet i Midtown East, så för några dagar sedan hade de bjudit in mig på middag. Ehsan och jag känner varandra från när vi pluggade tillsammans på Chalmers i Göteborg, så inför middagen hade han handlat olika svenska snacks från IKEA. Det är nästan inte till att fatta, att vi har känt varandra i 14 år, men jag är så glad att vi har lyckats hålla kontakten.

Förrätten var en jättegod vegetarisk soppa och till huvudrätt fick vi ugnsbakade biffar med tomat. Till dessert hade jag tagit med mig bakverk från Supermoon Bakeshop, som är en ny, hip bakeshop i Lower East Side. Då det var dags för efterrätt var vi dock alla så fulla, att vi bara orkade en liten bit av matcha-croissanten .

Den fjärde middagsgästen var en av Ehsans gamla vänner. Den stackars killen hade fått matförgiftning efter att ha ätit en bit dålig lax dagen innan, och under middagen fick han gå till badrummet flera gånger. Det var så illa att det ett tag såg ut som att han skulle kräkas i soppan, men på något sätt lyckades han uthärda hela middagen OCH samtidigt hålla en konversation igång om internationella lån och förebyggande av penningtvätt. Ett hardcore-ämne för ett middagssällskap, och jag kan berätta at mitt bidrag var väldigt blygsamt, men det är alltid kul att lära sig något nytt. Jag lyssnade därför noggrant fram tills att jag lyckades ändra ämnet till något lite mer lättsamt (“vad tycker ni om croissant toasts”). Det var riktigt trevligt att se Ehsan och Elena igen, och vi lovade varandra att ses igen snart.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.