fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

NYC: Bagel-frukost på Barney Greengrass

Barney Greengrass! Det var här jag hade min allra första Lox & Cream Cheese Bagel för många år sedan. Jag försöker alltid att gå dit, när jag befinner mig i den här delen av staden, så jag blev förvånad när jag insåg att jag inte hade introducerat Poul till bagels på Barney’s tidigare. Det beror förmodligen på att vi brukar bo på Lower East Side när vi är i NYC tillsammans, och Barney Greengrass är ganska långt därifrån, på Upper West Side.

Barney Greengrass går också under namnet “The Sturgeon King” och om man gillar rökt stör, finns det ingen bättre plats än Barney’s. Vi äter inte mycket stör i Danmark, men det är riktigt gott , och om ni gillar rökt vitfisk, finns det ingen tvekan om att en bagel med rökt stör skulle sitta rätt.

Dock gillar jag lax även mer än jag gillar stör, så hos Barney Greengrass brukar jag ofta beställa en bagel med Nova Scotia lax, och jag kan aldrig besluta om jag tycker att Nova Lox är bäst hos Barney Greengrass eller hos Russ & Daughters. Inte för att det betyder något, eftersom båda ställena är fantastiska, och den enda parametern, som bestämmer vilket jag väljer, är avståndet.

Trots att Barney Greengrass har fantastiska bagels och mycket historia, har den lilla deli aldrig förvandlats till samma turistmagnet som Russ & Daughters på Lower East Side. Istället har de en stor lokal fanskara och den lilla cafeterian som ligger i samband med delin är nästan alltid helt full.

Service på Barney Greengrass är väldigt New York, så glöm allt om artiga fraser och varmt bemötande. Oroa er inte för att behöva fråga efter notan, för den kommer att dyka upp på bordet innan man är klar med sin måltid, när personalen har bestämt att man har suttit där tillräckligt länge. Tag det inte så tungt, men se det som en del av en unik, mycket välsmakande New York-upplevelse:)


Barney Greengrass, 541 Amsterdam Avenue (between 86th & 87th Street), Upper West Side, New York


Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.