fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

NYC: The Whitney – Konst med utsikt

Whitney Museum of American Art, New York

Whitney Museum of American Art är mycket mer än bara en samling tavlor. I själva verket är museet känt för konst i alla former, så som installationer och filmer och med fokus på amerikansk konst och konstnärer, som fortfarande lever. Museet har en mycket dynamisk, nästan hip, vibe, lite som MoMA PS1, och även de av mina vänner som inte annars gillar museer, brukar att gilla The Whitney.

En vacker byggnad i Meatpacking District utgör ramen för museet, som förutom de ljusa och luftiga utställningslokalerna också har en uteservering med utsikt över Meatpacking District och Hudson River. Längre ner söderut ser man Freedom Tower och Financial District’s skyline.

Om man inte är jätteintresserad av konst, räcker 1-2 timmar inne i museet förmodligen bra innan det är dags att bege sig utomhus och njuta av den fantastiska utsikten.

Det finns två restauranger på The Whitney: Untitled och Studio Cafe. Jag har inte själv ätit på någon av dem, men jag har hört att Untitled är bra.

Det kostar $25 i inträde, och man kan beställa biljetter online utan extra kostnad. Detta kan vara värt att överväga, eftersom folk ofta står i kö för att besöka museet.

På fredagar kl. 19-21: 30 erbjuder The Whitney “Pay what you wish”-biljetter där man betalar vad man tycker man har råd med.

Efter att ha besökt museet går jag vanligtvis en promenad längs High Line-parken som är en 2.5km lång park uppe på ett gammalt järnvägsspår. Det finns trappor upp till parken precis utanför museet.


Whitney Museum of American Art, 99 Gansevoort Street  (between West st & Washington St), Meatpacking District, New York


Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.