fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Opskrift: Gammeldags Æblekage

Æblekage, traditional Danish apple dessert

Gammeldags æblekage er sådan en hyggelig dessert, og så er den superlet at lave. Min mors opskrift er ret basic, men du kan jo give den dit eget twist med fx nødder, marcipan, honning eller kanel, hvis du har lyst. Man kan bruge de fleste slags æbler, men surhedsgraden varierer, så husk at smage til undervejs. Er der for resten nogen der ved, hvorfor det hedder æblekage, da der vel egentlig ikke er tale om kage?

Her er opskriften:

Gammeldags æblekage

8-10 mellemstore æbler

1 stang vanilje

Sukker

1/4 l piskefløde

1 pose makroner

Først skræller man æblerne og skærer dem i store tern.

Så fjerner man kornene fra vaniljestangen og blander dem med 1tsk sukker. Derefter stilles de til side for senere brug.

Den tomme vaniljestang skal koges sammen med æblerne i en stor gryde. Tilsæt en lille smule vand så æblerne ikke brænder på og kog æblerne i 10-15 minutter indtil de er bløde og man har en grov æblemos. Der må gerne være stykker, der ikke er helt kogt ud.

Derefter tilsætter man blandingen af sukker og vaniljekorn og smager på grøden. Tilsæt mere sukker hvis det behøves. Når man er tilfreds med smag og konsistens fjerner man gryden fra varmen og hælder æblemosen over i en kold skål. Lad mosen køle af en times tid eller to.

Pisk fløden til skum, men pas på ikke at piske den for hårdt. Flødeskummet skal være let og luftigt.  

Så skal æblekagen samles. Man starter med et lag æblemos og derefter lægger man en lag knuste makroner ovenpå. Makronerne knuser man undervejs, og man fortsætter med lagene indtil der ikke er mere æblemos tilbage. Det øverste lag skal være æblemos.

Flødeskummet fordeles på toppen, og så er æblekagen klar til at blive spist.  

I denne opskrift bruger vi makroner, men man kan også bruge æblekagerasp i stedet: Smelt lidt smør på panden og rist raspen sammen med sukker og kanel til den er gyldenbrun og sprød.

Her er videoen :

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.