fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $40 (otherwise shipping is $5). 

Opskrift: Lime-basilikum-juice – Tea Garden i Mae Sot

Lime Basil Juice Recipe

Denne skønne grønne juice er forfriskende lækker på en varm sommerdag (og ja, sommerdagene i Thailand er meget varme!). Den er hurtig at lave og ikke for sød, og så smager basilikum og lime bare rigtig godt sammen. Lime basilikum (lime basil) er en særlig slags sød og krydret basilikum, og den kan være lidt svær at finde i Danmark. Dog har de fleste velassorterede supermarkeder samt asiatiske madbutikker for det meste frisk thai-basilikum på lager, og det kan man sagtens bruge i stedet.

Hvis man ikke kan finde flydende sukker, så kan man tilsætte hvidt sukker direkte i juicen inden man blender den. Giv i så fald juicen lidt ekstra tid i blenderen så sukkeret er ordentligt opløst. Mht. lime, så prøv at finde nogle, der er rigtigt saftige. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så brug 3 i stedet for 2 lime til et glas juice.

Ingredienser (1 glas)

2 saftige lime
5 stilke lime basilikum
3-4 spsk. flydende sucker
2.5 dl vand
En knivspids salt
Isterninger

Sådan gør man:

Pres saften fra lime ned i blenderen og prøv at undgå at få kernerne med.

Pluk bladene fra stilken på basilikummen og put dem i blenderen.

Tilsæt flydende sukker, vand og salt og start blenderen (husk låget:)). 30-60 sekunder burde være nok.

Hvis der er mange stilke eller limekerner i juicen kan man si juicen inden den serveres i et glas med is.

Tea Garden er restauranten hos Borderline Collective i Mae Sot. Borderline støtter migranter og flygtninge fra Myanmar, og Tea Garden serverer de lækreste burmesiske retter tilberedt med masser af kærlighed af kokken Nge Nge. Restauranten ligger i en hyggelig lille gårdhave ved siden af Borderline Shop, som en stille oase få skridt fra hovedvejen der går gennem Mae Sot. Klientellet er et mix af internationale NGO-arbejdere og lokale thailændere, og der er rigtig mange stamkunder. Alle retterne er vegetariske og mange er også veganske. Tea Garden tilbyder også madlavningskurser, så man selv kan lære at lave deres lækre retter.

Tea Garden at Borderline Collective, 674/14 Intharakeeree Road, Mae Sot, Thailand

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, restaurants and things to do in New York City

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.