fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Seoul: Apelsin-bingsu på Imi – Ett mysigt dessertkafé i Hongdae

The orange bingsu, Imi, Patisserie x Roastery, Hongdae, Seoul

Jag anlände till Seoul några dagar innan Pia kom dit, så jag hade bokat ett par nätter på ett pensionat i Hongdae, som är ett ungt och livligt område nära Hongik University. Hongdae har ett stort urval av små mysiga kaféer, och det visade sig att ett av de mest trendiga kaféerna, Imi, var bara några steg från där jag bodde.

Den mest berömda dessert på Imi, Creamy Orange Ice Flakes, är en bingsu-dessert med apelsin och vispad grädde. Bingsu är en koreansk dessert som påminner om amerikanskt shaved ice eller japansk kakigori. Jag tror inte något motsvarande finns i Sverige? Imis apelsin-bingsu hade precist fått sitt stora genombrott, när jag var där, så även om det var i december och snöväder, var det den desserten jag ville prova. Det var första gången jag smakade apelsin-bingsu, och det var jättegott. Apelsinsmaken var intensiv och söt men också uppfriskande och supergod tillsammans med den vispade grädde.

I Korea är färsk frukt och bär dyrt, men kvaliteten är också outstanding, och t.ex. jordgubbarna som används i desserter och tårtor är de sötaste och finaste av dem alla. När jag såg den vackra jordgubbstårtan, tvekade jag därför inte, och beställde snabbt en tårtbit. Den påminde lite om jordgubbstårtan på Lady M, och den smakade så bra att jag funderade på att beställa en extra bit att ta med mig tillbaka på rummet. Jeg skulle lätt kunde tänka mig att bo på samma ställe igen nästa gång jag besöker Seoul, bara för att ha så nära till Imi.

Imi Patisserie x Roastery, 201-10 Donggyo-dong, Mapo-gu, Seoul

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.