fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $40 (otherwise shipping is $5). 

Singapore: Bengawan Solo – Mig og Mooncakes

Mooncakes

Aaah mooncakes! En gylden, smukt mønstret skal fyldt med sød lotuscreme. Lyder det ikke lækkert? Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive, hvor dejligt de smager og hvor meget, jeg elsker dem, men hvis jeg skal være ærlig, så er mooncakes slet ikke noget for mig. Jeg synes at fyldet er alt for sødt, og selv med de bedste intentioner er det aldrig lykkedes mig at spise mere end en bid eller to.

Ok, der er en enkelt undtagelse. Da jeg var i Beijing for nogle år siden, fandt jeg nemlig en fancy-pancy new-age mooncake med vaniljecreme i stedet for den traditionelle lotuscreme. Desværre har jeg ikke set noget der lignede siden, men jeg er derimod blevet snydt et par gange af mooncakes med æggeblommefyld, da æggeblommerne godt kan se ud som kagecreme med lidt god vilje. Kan I forestille jer mit skuffede, sur-smiley ansigt, da jeg fandt ud af, at det ikke var en klump vaniljecreme, men en saltet æggeblomme, jeg sad og tyggede i:

????

    (og det er endda en underdrivelse).

Jeg er dog fast besluttet på at lære mig at kunne lide mooncakes, og da jeg var i Singapore købte jeg derfor nogle med hjem fra et bageri, Bengawan Solo, i Singapore lufthavn. Hvis man købte mere end 4 fik man en fin gaveæske, og man kunne frit vælge blandt de forskellige smagsvarianter. Jeg bestemte mig for en med hvid lotuscreme, en med nødder, en med bønnecreme og en med æggeblomme.

Et par dage efter jeg kom tilbage til Dubai besøgte Poul og jeg Mike og Nesli, og jeg tog kagerne med mig. De så så lækre ud, at jeg var overbevist om at dette var dagen, hvor jeg ville lære at elske månekagen. Men nej. Jeg smagte på alle de forskellige kager, men ingen af dem overbeviste mig, og det samme var tilfældet for Poul og vores venner.

Jeg har dog stadigvæk ikke helt givet op, men måske nogle af jer ligger inde med en mooncakestrategi I vil dele? Skal man bare blive ved med at spise dem med lotuscreme og æggeblomme indtil man til sidst lærer at kunne lide dem (om sådan cirka 100 år)? Eller er der mon et specielt mærke eller en speciel smag, som er mere egnet til at konvertere mooncake-skeptikere som mig?

Min blog om Sinapore

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, restaurants and things to do in New York City

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.