fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $40 (otherwise shipping is $5). 

Singapore: Din Tai Fung – Sådan spiser man en soup dumpling

Din Tai Fung i Singapore

Den taiwanesiske kæde Din Tai Fung er uden tvivl blandt verdens mest berømte soup dumpling – xiao long bao – restauranter. Det var min veninde AC som introducerede mig til Din Tai Fung og hele konceptet med soup dumplings for nogle år siden. Hun er en kæmpefan af Din Tai Fung, og hendes yndlingsrestaurant er den i Raffles City i Singapore. Jeg har besøgt Din Tai Fung-restauranterne i Bangkok, Los Angeles, Hong Kong, og nu Singapore, og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har kunnet smage nogen forskel udover at jo mere sulten jeg er, desto bedre smager de.

På Din Tai Fung kan man få soup dumplings med enten svinekød eller svinekød og krabbe, og så selvfølgelig suppe. Undrer du dig over hvordan de mon får suppen ind i dumplingen? Det gjorde jeg også efter mit første besøg. Jeg troede, at de måske sprøjtede suppen ind bagefter eller anvendte specielle maskiner eller sort magi, men svaret viste sig at være meget enklere: Når suppen er kold har den en geléagtig konsistens, som man let kan folde ind i dumplingen, men når dumplingen varmes op under tilberedningen, bliver geléen til suppe. Voila!

I går tilbragte jeg eftermiddagen i Orchard-området, så jeg besøgte ikke Din Tai Fung i Raffles City, men den i Wisma Atria. Jeg bestilte 6 soup dumplings med svinekød samt en portion orientalske wantons med sort eddike og chiliolie. Din Tai Fung har et stort udvalg af taiwanesiske retter og ifølge mine kinesiske venner er det meste af deres mad ret fantastisk.

Jeg har tidligere forsøgt mig med andre retter, men ingen af dem har gjort så stort indtryk på mig som deres soup dumplings. Deres soup dumplings er dog alt der skal til for at gøre mig glad, og så længe de er på menuen, kommer jeg gerne tilbage.

De dumplings jeg fik på Din Tai Fung i Wisma Atria var lige så fantastiske, som dem jeg kunne huske fra Hong Kong, men saucen til de orientalske wantons indeholdt mere chili og mindre eddike. De smagte dog stadigvæk rigtig godt, men hvis jeg var tvunget til at vælge, havde jeg nok foretrukket versionen med mere eddike.

Første gang jeg spiste en soup dumpling slugte jeg det hele i en mundfuld og brændte min tunge godt og grundigt. Jeg vil ikke have at I begår samme fejltagelse, så her er en lille guide til, hvordan man spiser en soup dumpling uden at komme galt af sted. Det er nok ikke den mest elegante måde, men den virker:

  • Før du griber efter spisepindene, så skal du blande en sauce af soja, eddike og frisk ingefær, som findes på bordet. Jeg kan godt lide eddike, så jeg plejer at blande 50-50 eddike og soja for derefter at hælde al ingefæren oveni.
  • Fisk en dumpling op med dine spisepinde, men pas på med ikke at gribe for hårdt, da den så kan gå i stykker.
  • Dyp din dumpling i saucen
  • ..men pas på at du ikke taber den
  • Placer dumplingen over skeen og bid et lille hul i den, så suppen kan løbe ud.
  • Vent en kort stund til dumpling og suppe har fået tid til at køle lidt af. Spis derefter dumplingen i en mundfuld og drik suppen fra skeen.

Jeg har set at Din Tai Fung nu har lavet små guides til hvordan man spiser soup dumplings. De anbefaler forholdet 4:1 mellem eddike og soja, men jeg synes det smager bedre med et 50-50 mix.

Læs min Singapore Blog

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, restaurants and things to do in New York City

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.