fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Skal du besøge dine venner i udlandet? Sådan er du en god gæst

Det skal du tænke på når du besøger dine venner i udlandet

Køligere vinde blæser endelig over Dubai, og efter en lang og varm sommer fyldes gaderne igen med mennesker. Det er også på denne tid af året at vi, som bor hernede, får flest besøg hjemmefra. Mens jeg er taknemmelig over, at folk virkelig gider at rejse så langt for at se mig, så har jeg også med tiden lært at forberedelse og afstemning af forventninger er alfa og omega for at alle sæsonens besøg skal forløbe gnidningsløst.

Under vores første vinter i Dubai, havde Poul og jeg så mange gæster, at det næsten føltes som om vi drev et hotel. Vi havde slet ikke tid til rigtig at falde på plads selv og lære vores nye venner hernede ordentligt at kende, for vi var hele tiden travlt beskæftiget med at køre vores besøgende venner frem og tilbage mellem lufthavnen, Burj Khalifa og Mall of the Emirates. Vi brugte også de fleste af de penge, som egentlig skulle være brugt på vores egen ferie, på dyre middage og husholdning for 4-6 personer i stedet for 2, da vi ikke kunne nænne at sige nej.

Det går jo ikke i det lange løb, og til sidst gad jeg slet ikke have gæster længere, men vi satte os ned og blev enige om nogle overordnede retningslinjer. Jeg tænkte at disse måske kunne være af interesse for de af mine læsere, som enten bor i udlandet, eller skal besøge venner, med adresse i et andet land.

Før I bliver helt skræmt væk af min hårde tone i nedenstående råd, så husk lige at Dubai er lidt af en ekstrem turistmagnet. Jeg har boet udenlands on-off siden jeg var 19 år gammel, og jeg har aldrig tidligere oplevet at bo et sted, der var så populært at besøge, som Dubai er. Hernede er det ikke ualmindeligt, at man har gæster mere eller mindre kontinuerligt fra midten af oktober til midten af marts, så I kan nok regne ud, at lidt retningslinjer er på sin plads.

Her har I mine forslag til, hvordan man er en god gæst:

Venner?

Det første år i Dubai boede vi i en stor 3-værelses lejlighed lige ved stranden. Begge soveværelser havde egne badeværelser og direkte adgang til vores altan med havudsigt. Rygtet spredte sig hurtigt, og folk på Facebook, som jeg ellers ikke havde haft kontakt med i flere år, begyndte pludselig at høre af sig. Typisk skrev de, at de bare lige ville informere mig om, at de besøgte Dubai på det og det tidspunkt, 2 voksne, 2 børn, kunne de mon bo hos os de 14 dage?

Vi vedtog hurtigt den regel, at vi kun ville have besøg af folk, som vi rent faktisk var venner med, da vi boede i Danmark (og nej, kun Facebook-venner tæller altså ikke). Vi hjælper jer dog gerne med at finde et godt hotel, og mødes også gerne til en kop kaffe eller en drink.

Hvem betaler?

Vi sørger altid for at have aftalt hvem, som betaler hvad, inden ankomsten. Vi plejer at købe ind til morgenmad, men forventer, at I selv finder ud af frokost og aftensmad. Vi forventer yderligere, at I hjælper til med alt det kedelige såsom at handle ind, tømme opvaskemaskinen og gå ud med affaldet. Husk, I er på ferie, men det er vi ikke, og vi beder om jeres forståelse for, at vi ikke lyst til at spendere hele vores feriebudget på Burj Khalifa-udflugter, dyre restaurantbesøg på hverdage eller kamelridning på stranden.

Husk lige håndklædet

Jeg beder altid vores gæster om selv at tage badehåndklæder med, men alligevel ”glemmer” de fleste det til min store frustration. Selv det lækreste tykke badehåndklæde ligner altså en karklud fra IKEA efter en enkelt dag eller to på stranden, så hvis I ikke har badehåndklæder med selv, skal I ikke blive sure over, at jeg sender jer over i Carrefour for at købe et.

Taxi?

Vi er ikke taxichauffører og vi henter ikke vores venner i lufthavnen eller kører dem frem og tilbage til Atlantis. Taxier er billige i Dubai, og I har allerede sparet mange penge ved at bo hos os. Desuden har vi set de ting, I vil se 100 gange før, så I må kunne forstå, hvis vi foretrækker at blive hjemme, når I tager på sightseeing.

Mange af jer synes også det er underligt, at vi ikke gider at hente jer i lufthavnen, da det jo kun er ca. 40 minutters kørsel fra hvor vi bor. Dog skal I huske, at vi derudover skal vente på, at I kommer ud fra terminalen, og derefter skal køre jeg hele vejen tilbage til Marinaen, så det bliver let 2-3 timer, man bruger på sådan en tur. Det ville være ok, hvis det var en gang om året, men for os er det ofte flere gange om måneden. Endnu engang…vi er ikke taxichauffører.

Giv en omgang

Vi bryder os ikke om at føle, at vi bliver udnyttet, og vi håber jo, at I bor hos os, fordi I gerne vil se os, og ikke kun fordi I ikke gider at betale for et hotel. Giv en omgang, når vi er ude, eller inviter os på middag. Gaver hjemmefra i form af saltlakrids og rugbrødsblanding sætter vi også stor pris på:) Alt sammen ting som gør, at vi gerne vil have jer på besøg igen.

Kend jeres besøgstid

En af mine svenske venner nævnte engang en talemåde, der går noget i retning af ”efter 3 dage begynder gæster at lugte”, og det passer egentlig meget godt i overført betydning, for det er på dette tidspunkt, at man begynder at gå hinanden på nerverne. Vi plejer for det meste ikke at ville have at I bliver mere end hvad der modsvarer en forlænget weekend, men hvis vi er meget nære venner, må I gerne blive en uge eller to, før vi jager jer ud på et hotel. Selvfølgelig gælder der andre regler for familie, for de er jo familie, så de kan blive så længe de har lyst.

Dette indlæg er fra min gamle blog, og det har nogle år på bagen, men jeg tror stadigvæk det er nogle problemstillinger, som de af mine læsere, der bor i udlandet, kan nikke genkendende til, og som de af jer, er har venner I skal besøge i udlandet måske kunne overveje inden I tager af sted. Siden jeg skrev indlægget, har vi faktisk strammet endnu mere op mht gæster, og nu for tiden er det kun de allernærmeste venner samt familie, som vi vil have på besøg. Mere perifere bekendtskaber henviser vi til hotel, og aftaler i stedet at mødes på en restaurant, hvilket jeg synes fungerer bedre for alle parter.

Hvad skal man se i Dubai? Her er min guide

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.