fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Tokyo: Sumidagawa Fyrværkerifestival

Sumidagawa fyrværkerifestival i Tokyo

I går tog vi til Sumidagawa Hanabi Taikai, som er den største fyrværkerifestival i Tokyo. Vi skulle mødes med min japanske veninde Mari på Ginza-stationen, men der var så proppet med mennesker, at det tog et godt stykke tid, før vi fik lokaliseret hende.

Fyrværkerifestivalen afholdes ved Sumida-floden tæt på Asakusa metrostation, og den plejer at tiltrække omkring en million tilskuere, så der var godt fyldt op i metroen på vej derhen. Faktisk tror jeg aldrig, at jeg har været i så proppet en metrovogn, og udtrykket ”sild i en tønde” blev taget til helt nye højder. Jeg var glad for, at jeg havde nået at tage et bad, inden vi tog fra hotellet, og heldigvis virkede det, som om vores medpassagerer også havde nået en tur under bruseren, for der var forbavsende få dårlige lugte om bord.

Mange mennesker til festivalen var iklædt yukata, som er en traditionel, japansk, kimonoagtig klædedragt i bomuld, som man typisk bærer om sommeren til uformelle lejligheder som festivaller og helligdage. Jeg købte en yukata for mange år siden, men jeg har aldrig haft den på, da den er ret besværlig at iføre sig. Jeg fortrød dog, at jeg ikke havde taget den med til Tokyo, så jeg kunne have haft den på i går aftes.

Man kunne købe drikkevarer og snacks fra små boder langs vejen, og jeg fik smag for salte agurker, som blev solgt på en pind. Poul var mest til yakitori (grillspyd med kylling), men Mari fik dog introduceret os til en lækker japansk snack, takoyaki, som er en slags æbleskiver med blækspruttefyld, som man dypper i mayonnaise.

Fyrværkeriet blev affyret fra to forskellige steder langs floden, og man havde den allerbedste udsigt oppe på de to broer nærmest Asakusa-stationen. Når man nåede broerne, måtte man dog ikke stå stille, men skulle hele tiden bevæge sig fremad, hvilket sikkert var for at så mange mennesker som muligt skulle have lejlighed til at nyde den fine udsigt. Fyrværkeriet er faktisk en  duel mellem forskellige hold, som kæmper om at overgå hinanden. Det bragede løs i næsten 2 timer, hvor himlen var spækket med alverdens farver og figurer. Det var et fantastisk syn, som jeg sent vil glemme..

Min guide til hvad jeg synes at man skal opleve i Tokyo

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.