fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Tokyo: Teppanyaki på Okahan

Okahan, teppanyaki restaurant i Tokyo

Da jeg var i Tokyo sidste måned spiste jeg på teppanyaki-restauranten Okahan i Ginza. Teppanyaki er en fællesbetegnelse for kød og skaldyr tilberedt med to spatler af en kok på en stegeplade lige foran dig. Det er superlækkert og umuligt ikke at elske.

Nogle gange involverer tilberedningen et lille show, hvor tårne af løgringe bliver skåret igennem, og der bliver jongleret med maden. Andre gange forløber tilberedningen mere diskret uden de store krumspring.

De bedste teppanyaki-restauranter i Tokyo serverer kun A5 wagyu fra de allerbedste kvægtyper og det er selvfølgelig ikke helt billigt, men mange steder har særlige frokostmenuer, som gør det hele noget mere overkommeligt.

De bedste udskæringer er typisk forbeholdt aftenmenuen, men uanset hvad, så er kødkvaliteten stadigvæk langt bedre end hvad man finder udenfor Japan, og hvis du ikke før har smagt japansk wagyu, så vil selv en simpel frokostbøf sikkert være blandt det bedste, du nogensinde har spist.

Jeg ankom til Okahan 15 minutter efter de slog dørene op til frokost, men restauranten var allerede fuld. Jeg skrev derfor mit navn på ventelisten og ventede derefter ca. 20 minutter på at få tildelt en plads.

Mit navn var det eneste ikke-japanske på listen og jeg så ikke skyggen af en engelsk menu, så jeg var en smule bekymret for, om jeg ville være i stand til at kommunikere med personalet. Dog viste det sig, at flere af tjenerne samt kokken, som lavede min mad, talte udmærket engelsk.

Okahan er kendt for Matsuzaka-kød, som er en af de bedste wagyu-mærker i Japan. Det er ikke Kobe-wagyu, men jeg tvivler på, at du vil være i stand til at smage forskel, med mindre du er yderst velbevandret i wagyu.

Jeg bestilte Okahans Superior Lunch Set som inkluderede en skål salat, steaks fra to forskellige udskæringer og en kop te. Kokken lavede også en slags sauce i en lille gryde på stegepladen, men jeg viste ikke helt, hvad jeg skulle gøre ved den, så jeg spiste den som suppe i stedet. Min A5 wagyu-steak var fantastisk lækker og smeltede næsten i munden. Jeg ville spise den, mens den var varm, men jeg prøvede samtidig at spise så langsomt, som muligt, for at kunne nyde hver en bid i fulde drag. Tænk at et dødt dyr kan smage så godt!

Gyu-An er en anden rigtig god wagyu-restaurant i Ginza


Okahan Honten, Ginza Kintanaka Building 8. etage, 7-6-16 Ginza (overfor Shiseido), Chuo-ku, Tokyo, Tlf: + 81 (0)3-3571-1417,  Åbningstider: Frokost: 11:30-13:30, Aften: 17:30-21:30. Lukket søndag

Adresse på japansk: 東京都 中央区 銀座 7-6-16 銀座金田中ビル7F/8F


Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.