fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Ud at spise i Dubai – En introduktion

Ud at spise i Dubai - En hurtig introduktion

I finder en nyere version af dette indlæg på Pilots + Cabin Crew’s Dubai Guide >>

Dubais enorme udbud af restauranter afspejler de mange forskellige nationaliteter, som bor hernede, og der er ikke mange køkkener, der ikke er repræsenteret hernede. Før jeg flyttede til Dubai havde jeg aldrig smagt filippinsk mad, og mine kundskaber udi det indiske var begrænset til et par enkelte møder med en butter chicken (som jeg senere har fundet ud af ikke engang er rigtig indisk mad).

Fast food

Alle de amerikanske fastfood-kæder findes hernede, så hvis du aldrig har spist på IHOP, Wendy’s og 5 Guys, så har du alle muligheder for at se, hvad det er for noget, hernede.

Foodies behøver heller ikke gå forgæves i Dubai, for rigtig mange af de internationale kendiskokke har restauranter i byen. Jamie’s Italian, Nobu eller CUT by Wolfgang Puck, -de er her alle sammen.

Service

Selvom det er blevet meget bedre siden vi flyttede herned, så oplever man stadigvæk at servicen kan halte lidt en gang i mellem, selv på de finere restauranter. Maden er ofte helt i top, men når den bliver serveret af en tjener, som ikke kan kende forskel på en sort trøffel og en champignon, og som desuden aldrig har smagt den vin, han/hun forsøger at sælge dig, falder det hele lidt til jorden.

Et andet irritationsmoment på de finere restauranter er de sindssygt høje priser man betaler for en flaske vand så vær på vagt når tjeneren spørger om man ønsker vand til bordet, og bed om et lokalt mærke, hvis det findes.

Alkohol

Da det kræver specialtilladelse at servere alkohol hernede, skal man ikke tage det for givet, at man kan få et glas vin til maden. Derudover serverer mange traditionelle restauranter i gamle Dubai ikke alkohol af religiøse årsager. Selvom en kold øl på en fortovscafe ville være skønt i varmen, så skal man ikke regne med at det kan lade sig gøre i Dubai. Det er nemlig ikke tilladt at drikke alkohol offentligt, så udeserveringer, der vender ud mod gaden er typisk alkoholfri.

De fleste restauranter på de større, internationale hoteller har alkoholtilladelse, men hvis man ikke kan undvære et glad rødvin til bøffen (eller kebaben), bør man tjekke i forvejen, om der serveres noget stærkere end myntete.

Bordreservation

Hvis man vil sikre sig et bord i weekenden (torsdag-lørdag) på de mest populære restauranter hernede, bør man bestille bord i god tid. Mange af restauranterne vil ringe til dig på selve dagen og bede dig bekræfte reservationen, så husk at efterlad et telefonnummer, der virker. Under vintersæsonen er bordene udenfor stort set altid de mest populære, så når du reserverer kan det anbefales at være meget specifik med hensyn til, hvor man vil sidde.

Nogle af Dubais mest eksklusive restauranter kræver ofte, at man oplyser sine kreditkortdetaljer når man bestiller bord. Hvis man af den ene eller den anden grund ikke møder op, forbeholder restauranten sig rettigheden til at trække et vist beløb på dit kort

Billigt og eksotisk

Man spiser godt og meget billigt i Karama, Bur Dubai, Deira og Satwa, hvor et pitabrød med kebab ikke koster mere end et par dirhams. Hvis man har mod på mere eksotisk mad, har disse områder også nogle rigtig gode indiske, filippinske og libanesiske restauranter.

En ting man ikke bør gå glip af er fredagsbrunch på et af de store hoteller. Udover imponerende buffeter, som ofte inkluderer det meste fra sushi til amerikanske pandekager, indgår der ofte ubegrænsede drikkevarer (med eller uden alkohol) i prisen. Fredagsbrunch er ikke nogen billig fornøjelse, og de mest populære koster typisk 300AED-500AED med alkohol, men det er en ting man absolut ikke bør snyde sig selv for, når man er i Dubai.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.