fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Jeju Island – Den kvällen vi åt ett grillat fiskhuvud

Casual seafood restaurant, Hyeopjae Beach, Jeju Island

En av kvällarna i Hyeopjae Beach hittade vi vid ett tillfälle en mysig liten fiskrestaurang. Restaurangen var ett mycket avslappnad hål-i-väggen-ställe, men den verkade populär bland de lokala, och det var nästan fullt när vi kom dit. Ingen talade engelska, men personalen var trevliga och det var inget problem att beställa mat genom att peka på olika saker i menyn.

Vi fick olika sorters rå fisk, som vi åt tillsammans med sallad och en kryddig sås, som smakade underbart. Vi fick också en tångsoppa samt grillade skaldjur, vilket också smakade väldigt gott. Vi kunde dock inte låta bli att lägga märke till, hur de flesta av de andra gästerna beställde något från grillen, som såg ut som någon sorts fisk. Vi blev nyfikna och frågade personalen om vi också kunde beställa vad det nu var de andra fick, men det nekade de vänligen, men bestämt. Nu blev vi ännu mer nyfikna på den hemliga delikatessen, så vi frågade en gång till och vi fick än en gång höra att nej, den fick inte beställa. Men jag fortsatte att insistera och slutligen accepterade de motvilligt att ge oss den mystiska rätten från grillen.

Det tog några minuter innan vi fick en tallrik med ett grillat fiskhuvud(!), och jag kunde se hur personalen nästan ursäktande väntade på vår reaktion. Självklart hade de tvekat med att låta oss beställa fiskhuvudet, eftersom de inte trodde, att vi inte skulle gilla det. Vi försökte hålla oss för skratt, och kom tyst överens om att det vore pinsamt att inte äta fiskhuvudet, nu när vi hade insisterat så hårt på att få beställa det, och det visade sig faktiskt att smaka bra. Köttet runt kinderna var utsökt och skinnet var krispigt och smakade gott, så vi åt upp allt förutom ögonen.

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.