fbpx

Free standard shipping within the US on orders over $30 (otherwise shipping is $5). 

Tokyo: Tsukiji Gindaco – Takoyaki og Taiyaki

Tsukiji Gindaco, Tokyo
Tsukiji Gindaco

Der er 5 timers tidsforskel mellem Dubai og Tokyo, og jeg gik ikke i seng før kl. 2:00 i går. Jeg kunne derfor sagtens have sovet til hen på eftermiddagen, men mellem kl. 10:00-17:00 gør de rent, og alle gæster skal forlade kapselhotellet. Halvt i søvne trillede jeg derfor ud af min kapsel, og begav mig af sted for at finde noget morgenmad. Jetlag gør de underligste ting ved min appetit, så selvom jeg var sulten, havde jeg ikke rigtig lyst til morgenmad.

Faktisk var jeg ikke helt sikker på hvad jeg havde lyst til, men så fik jeg øje på Tsukiji Gindaco, som er en populær takoyaki shop. Takoyaki er en japansk snack, der nok bedst kan beskrives som en slags æbleskiver med blæksprutte. Man spiser dem med mayonnaise og en brun sauce, drysset med helt tynde flager af tørret fisk. De serveres lige fra panden, og de er meget varme indeni, så man skal vente med at spise dem, til de er kølet lidt af. Jeg er alt for utålmodig, så jeg ender altid med at brænde tungen.

Hos Tsukiji Gindaco i Akihabara sælger de også Croissant Taiyaki, som er en ny version af de traditionelle japanske fiskeformede kager. I stedet for den vaffelagtige dej man traditionelt laver kagerne af, bruger man croissantdej, og resultatet er de sødeste små fiskecroissanter.

Valget faldt på en portion takoyaki hos Tsukiji Gindaco. Takoyaki er en slags stegte blækspruttekugler. De ligner lidt danske æbleskiver, men de er ikke søde, og der er blækspruttestykker indeni. En portion består typisk af 6-8 stk. og de serveres lige fra panden, toppet med en brun sauce og helt tynde flager af tørret fisk samt mayonnaise. Det er en populær snack i Japan, men det er nok de færreste som spiser dem til morgenmad:)

Welcome to Mitzie Mee, a website about food, travel, beauty, and wellness.  

Mitzie Mee Shop

Let's keep in touch!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.

LET’S KEEP IN TOUCH!

Sign up for my weekly newsletter and get all the latest blog posts about New York City straight to your inbox every Sunday along with special offers, deals, and news from my shop.

I don’t spam! Read my privacy policy for more info.